hr en
  • change the contrast
  • change the font

U subotu se naše pravo na grad brani na Savici!

Mjesto u parku na savici gdje se planira crkva

Pravo na grad i Zelena akcija pridružuju se inicijativi Čuvamo naš Park u dugogodišnjoj borbi protiv uništavanja javnog parka na Savici izgradnjom crkve. Ovom prilikom pozivamo sve građane Zagreba da dođu na prosvjedno okupljanje u subotu 10.9. u 12 sati u Parku Trnjanska Savica.

Ove subote ne brani se samo park u jednom zagrebačkom naselju. U tom se parku ustaje protiv samovolje gradonačelnika. Stanovnicima Zagreba uskraćenim za dostojan broj vrtića i škola, a nerijetko za osnovnu komunalnu infrastrukturu otima se javni park i ustupa crkvi, grade se skupe i nepotrebne fontane i privatizira ulice. Uništavanje parka na Trnjanskoj Savici još je jedan korak u uništavanju kvalitete života u Zagrebu i sustavnom zanemarivanju javnog interesa.

Provedba natječaja, odobravanje lokacijske dozvole, kao i sama nagodba po kojoj grad ustupa javno zemljište na štetu stanovnika Savice samo su neki od primjera u kojima gradonačelnik Bandić radi direktno protiv svojih građana.

Pokažimo u subotu kako Zagreb nije toliko malen da bi stao u gradonačelnikov džep. Uputimo jasnu poruku njemu i svima onima koji dolaze nakon njega: Vrijeme je za drugačije upravljanje gradom.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.