hr en
  • change the contrast
  • change the font

Počeo kamp inovatora u okviru projekta Pametne škole

“Inovativnim umom do pametne energije” – naziv je prekograničnog natjecanja na kojem je odabrano 20 najboljih inovacija s područja robotike, mehanike, elektronike i IT tehnologije.

Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona od 16. do 22. lipnja 2018. sudjeluju na kampu u Slavonskom Brodu na kojem uz osiguravanje alata, materijala i stručnu podršku mentora završavaju svoje inovacije.

Osim radioničkog dijela koji se održava u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, program sadrži i izlete, radionice i predavanja o održivom razvoju, energetici, autorskim pravima te zaštiti okoliša i prirode. Završene inovacije prezentirat će se i na solarnom festivalima u drugom dijelu projekta, a o svakom inovatoru i njegovoj inovaciji bit će napisane kratke priče koje će biti objedinjene u brošuri. Uz međusobno upoznavanje i upoznavanje grada grupa je posjetila i značajni krajobraz Gajnu kako bi se upoznala s mjestom na kojem se uspješno čuva prirodna i kulturna baština Brodsko-posavske županije.

Projekt se realizira u okviru prekograničnog projekta INTERREG IPA CBC, Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE, koji financira Europska Unija. Projekt provode Centar za razvoj i podršku (CRP) u partnerstvu s: Vladom Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavskom županijom, udrugom Zelena akcija iz Zagreba i Brodskim ekološkim društvom (BED) iz Slavonskog Broda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.