hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Počeo kamp inovatora u okviru projekta Pametne škole

“Inovativnim umom do pametne energije” – naziv je prekograničnog natjecanja na kojem je odabrano 20 najboljih inovacija s područja robotike, mehanike, elektronike i IT tehnologije.

Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona od 16. do 22. lipnja 2018. sudjeluju na kampu u Slavonskom Brodu na kojem uz osiguravanje alata, materijala i stručnu podršku mentora završavaju svoje inovacije.

Osim radioničkog dijela koji se održava u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, program sadrži i izlete, radionice i predavanja o održivom razvoju, energetici, autorskim pravima te zaštiti okoliša i prirode. Završene inovacije prezentirat će se i na solarnom festivalima u drugom dijelu projekta, a o svakom inovatoru i njegovoj inovaciji bit će napisane kratke priče koje će biti objedinjene u brošuri. Uz međusobno upoznavanje i upoznavanje grada grupa je posjetila i značajni krajobraz Gajnu kako bi se upoznala s mjestom na kojem se uspješno čuva prirodna i kulturna baština Brodsko-posavske županije.

Projekt se realizira u okviru prekograničnog projekta INTERREG IPA CBC, Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE, koji financira Europska Unija. Projekt provode Centar za razvoj i podršku (CRP) u partnerstvu s: Vladom Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavskom županijom, udrugom Zelena akcija iz Zagreba i Brodskim ekološkim društvom (BED) iz Slavonskog Broda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.