hr en
  • change the contrast
  • change the font

Uključite se u energetsku revoluciju!

Llalalala

U 2016., zajedno ćemo raditi na pritisku na vlade i korporacije kako bi osigurali da se glas građanki i građana jasno čuje te da Europa prestane ulagati u fosilna goriva. Decentralizirani energetski sustavi temeljeni na čistoj energiji iz obnovljivih izvora mogu nam osigurati budućnost bez opasnih klimatskih promjena.

U 2016. godini trebamo glas građanki i građana više nego ikad prije.

Širom Europe ljudi se već suprotstavljaju vladama i korporacijama koje promiču prljava fosilna goriva. I pobjeđuju. Pogledajte ovaj inspirativan video (hrvatski titlovi dostupni).

Ove godine će mreža Friends of the Earth (Zelena akcija je članica) raditi zajedno s ljudima iz cijele Europe, ali i šire, na zaustavljanju eksploatacije fosilnih goriva. Također će surađivati s još više lokalnih zajednica koje promiču i izgrađuju energetske zadruge temeljene na obnovljivim izvorima (OIE). 

Iako je UN-ova klimatska konferencija u Parizu ostvarila diplomatski uspjeh i poslala jasnu poruku fosilnoj industriji kako za nju u budućnosti nema mjesta, ishod ipak nije dovoljan da se riješi klimatska kriza. S obzirom na ishod konferencije, građanke i građani sada su odlučniji nego ikad prije u namjeri da vrše pritisak na vlade kako bi se ubrzala europska energetska transformacija.

U 2016., mreža Friends of the Earth će zajedno s građankama i građanima zahtijevati:

  • Energiju bez fosilnih goriva
  • Zaustavljanje nuklearki
  • Energetsku efikasnost
  • Energetske zadruge temeljene na OIE
  • Zaustavljanje subvencioniranja fosilnih goriva
  • Pristojne (socijalno osjetljive) zelene poslove

Budi dio energetske revolucije! Uključi se.

Nakon klimatskih pregovora u Parizu, energetska revolucija potrebna nam je više no ikad prije. Zajedno ćemo raditi na pritisku na vlade i korporacije kako bi osigurali da se glas građanki i građana jasno čuje te da Europa prestane ulagati u fosilna goriva. Decentralizirani energetski sustavi temeljeni na čistoj energiji iz obnovljivih izvora mogu nam osigurati budućnost bez opasnih klimatskih promjena.

I vi možete pomoći. Potpišite zahtjeve građanki i građana.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.