hr en
  • change the contrast
  • change the font

Ministarstvo „zaštite” okoliša servira Krk plinskom lobiju!

1

Na internetskoj stranici Ministarstva zaštite okoliša i energetike je u utorak, 27. ožujka, objavljen Nacrt rješenja kojim se zahvat plutajućeg LNG terminala na Krku ocjenjuje prihvatljivim za okoliš.

Nažalost, takvo rješenje nas ne iznenađuje s obzirom na isti skandalozni zaključak Savjetodavnog Povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš od prije skoro mjesec dana.

Ovo je još jedna u nizu štetnih odluka sadašnjeg sastava Ministarstva zaštite okoliša i energetike te posebno ministra Čorića koji očigledno podupire štetne projekte na fosilna goriva, a nauštrb zaštite okoliša – primarne djelatnosti ovog ministarstva. Tome svjedoči ne samo primjer LNG terminala na Krku, već i njegova podrška novim koncesijama za istraživanjima ugljikovodika u Slavoniji kao i nepreuzimanje odgovornosti za ekološku katastrofu u Slavonskom Brodu zbog koje je 100 000 ljudi ostalo bez pitke vode.

Iako je ovo tek Nacrt rješenja, očekujemo kako će Ministarstvo vrlo brzo izdati i konačno rješenje kojim će omogućiti početak realizacije projekta te time nanijeti veliku štetu otoku Krku i lokalnoj zajednici kao i doprinijeti pogoršanju klimatskih promjena.

Zelena akcija u sklopu kampanje „Kontra LNG-a!” najavljuje pokretanje upravnog spora zbog ovakvog rješenja Ministarstva.

Nacrt rješenja nalazi se ovdje.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.