hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Ministarstvo „zaštite” okoliša servira Krk plinskom lobiju!

1

Na internetskoj stranici Ministarstva zaštite okoliša i energetike je u utorak, 27. ožujka, objavljen Nacrt rješenja kojim se zahvat plutajućeg LNG terminala na Krku ocjenjuje prihvatljivim za okoliš.

Nažalost, takvo rješenje nas ne iznenađuje s obzirom na isti skandalozni zaključak Savjetodavnog Povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš od prije skoro mjesec dana.

Ovo je još jedna u nizu štetnih odluka sadašnjeg sastava Ministarstva zaštite okoliša i energetike te posebno ministra Čorića koji očigledno podupire štetne projekte na fosilna goriva, a nauštrb zaštite okoliša – primarne djelatnosti ovog ministarstva. Tome svjedoči ne samo primjer LNG terminala na Krku, već i njegova podrška novim koncesijama za istraživanjima ugljikovodika u Slavoniji kao i nepreuzimanje odgovornosti za ekološku katastrofu u Slavonskom Brodu zbog koje je 100 000 ljudi ostalo bez pitke vode.

Iako je ovo tek Nacrt rješenja, očekujemo kako će Ministarstvo vrlo brzo izdati i konačno rješenje kojim će omogućiti početak realizacije projekta te time nanijeti veliku štetu otoku Krku i lokalnoj zajednici kao i doprinijeti pogoršanju klimatskih promjena.

Zelena akcija u sklopu kampanje „Kontra LNG-a!” najavljuje pokretanje upravnog spora zbog ovakvog rješenja Ministarstva.

Nacrt rješenja nalazi se ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.