hr en
  • change the contrast
  • change the font

Zaigrajte 'Klimatski kolaž' u sklopu 8. Okolišnog filmskog festivala

Kkh

Zelena akcija i udruga Tatavaka pozivaju vas na radionicu ''Klimatski kolaž'' koja će biti održana u sklopu 8. Okolišnog filmskog festivala u subotu, 8. svibnja, od 10 do 13 sati u Zelenoj akciji (Frankopanskoj 1, Zagreb).

Klimatski kolaž je znanstvena, interaktivna i kreativna radionica namijenjena upoznavanju s fenomenom klimatskih promjena, posljedicama koje one već uzrokuju te rizicima koji čekaju naše društvo ako nastavimo živjeti na neodrživ način. Ovaj edukativni alat svijetu je predstavio francuski stručnjak Cédric Ringenbach, a dosad ga je diljem svijeta odigralo 155.000 ljudi! U Hrvatskoj su već zaigrali osnovnoškolci, aktivisti_kinje, inicijativa "Znanstvenici za klimu", ali i političari u Saboru na nedavni Dan planeta Zemlje.

Edukativna i bazirana na činjenicama temeljenim na podacima Međuvladina panela za klimatske promjene (IPCC), ova igra omogućuje ljudima da u kratkom vremenu shvate kako funkcionira klima te koji su uzroci i posljedice klimatskih poremećaja. Potiče osvještavanje emocionalne reakcije povezane s ostvarenim spoznajama te dijalog o vlastitoj ulozi u nastanku i rješenju klimatske krize, čime razvija kreativnost i komunikacijske vještine sudionika.

Radionica će se održati na otvorenom, no zbog poštivanja epidemioloških mjera, ali i koncepta samog kolaža, broj sudionika je ograničen - stoga molimo potvrdite svoj dolazak prijavom putem jednostavnog online obrasca.

Ako vas zanima pročitati malo više o Klimatskom kolažu, brošuru s detaljnim opisom pronađite na ovoj poveznici. Na radionicu ponesite dobru volju, znatiželju i bar malo zrno optimizma.

Detaljan program za Okolišni filmski festival pogledajte na poveznici.

Documents

Klimatski kolaž

PDF 11.2 MB

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.