hr en
  • change the contrast
  • change the font

U Varšavskoj održan sprovod javnom interesu

Danas (31.3.2011.) u podne održan je sprovod javnom interesu u Varšavskoj ulici. Lijes s natpisom “Javni interes” bačen je u rampu podzemne garaže. Pravo na grad i Zelena akcija su pozvali građane na prosvjed u četvrtak 7. travnja 2011. u 11 sati, povodom otvorenja centra Cvjetni.

Privatni zaštitari su spriječili aktiviste da uđu sa lijesom na rampu unatoč činjenici da se rampa nalazi u zoni prijavljenog prosvjeda te unatoč činjenici da se rampa i dalje formalno nalazi u pješačkoj zoni Varšavske ulice.

Rupom za privatnu garažu u pješačkoj zoni umro je javni interes. Krinka za izglasavanje javnog interesa koji je bio nužan za realizaciju projekta "Cvjetni" bile su dvije javne dvorane i prolaz kroz blok do Gundulićeve, no čak se ni to nije ispunilo. Cijeli Zagreb je obmanut jer nema obećanog prolaza kroz blok do Gundulićeve, a javne dvorane Hoto grupa iznajmljuje za komercijalne sadržaje. Nakon 5 godina silovanja procedura i niza nezakonitosti na Cvjetnom trgu se otvara trgovački centar, a Varšavska ulica postaje Horvatinčićeva ulica.

Zbog svega navedenog i dalje ćemo se baviti projektom "Cvjetni" te ćemo raditi na tome da se zaključci Skupštine Grada Zagreba iz veljače 2010. godine ugrade u izmjene GUP-a kako se u Gradu Zagrebu više ne bi mogao ponoviti slučaj poput Cvjetnog i Varšavske. 

Fotografije s akcije možete pogledati ovdje.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.