hr en
  • change the contrast
  • change the font

S.O.S. za Jadran: Pokreće li Vlada RH novu javnu raspravu o istraživanju i eksploataciji nafte na Jadranu?

10847801 403868423114321 2325689110729732863 n

Danas (13.05) u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista objavljen je oglas u kojem se poziva građane na Javnu raspravu o strateškoj studiji utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu.

Zelena akcija i koalicija udruga kampanje “S.O.S. za Jadran” postavljaju pitanje Vladi RH i nadležnom Ministarstvu je li ova informacija točna i je li uistinu pokrenuta nova javna rasprava o istraživanju i eksploataciji nafte na Jadranu?

Ako je Ministarstvo gospodarstva napravilo grešku, i zapravo raspisuje javnu raspravu za eksploataciju nafte na kopnu, pitamo se koja je sposobnost i kapacitet Vlade da zaštiti Jadran kada nije u stanju objaviti ni točan javni poziv.

S obzirom na velike manjkavosti Strateške studije za Jadran te na propuste u proceduri, nužno je održati novu i kvalitetnu javnu raspravu za Jadran koja će uključiti sve dionike i uvažiti činjenicu da se 60% građana Dalmacije protivi ovom projektu te da su do sada već dvije županije (Dubrovačko – neretvanska i Šibensko – kninska) donijele zaključak u kojem se protive bušenju Jadrana.

Na linku se nalazi skenirani poziv na javnu raspravu iz današnjeg tiskanog izdanja Jutarnjeg lista.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.