hr en
  • change the contrast
  • change the font

Počeo je Jesenski eko-seminar Zelene akcije

Dsc 0218

Predavanjem „Uvod u eko-aktivizam“ predsjednice Zelene akcije, Željke Leljak Gracin, jučer (23.10.) je počeo Jesenski eko-seminar – najstarija edukativna aktivnost Zelene akcije, koja se provodi već 21 godinu. Iduće predavanje će se održati u četvrtak, 25. listopada, a bavit će se temom klimatskih promjena.

Cilj Eko-seminara je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje te djelovanje. Svake godine nova generacija polaznika_ica dobije osnovno znanje, temeljeno na suvremenoj znanosti i podacima, te informacije za razumijevanje tematika okoliša i održivosti.

Uz redovite teme, kao što su klimatske promjene, energetika, otpad, transport, zaštita prirode, predavanja se bave i temama izvan sfere zaštite okoliša u užem smislu, npr. pitanjem ideologija i politika koje se vežu uz zaštitu okoliša i održivi razvoj te njihovim mnogostrukim interpretacijama, konceptom „od-rasta“, tj. smanjenja veličine naše ekonomije, naše potrošnje, itd. Novost na ovogodišnjem Eko-seminaru su dvije tribine. Tribina „Voda kao pravo i javno dobro“, bavit će se pitanjem pristupa pitkoj vodi kao osnovnim ljudskim pravom, a tribina „Intersekcionalnost – na križanju održivosti i ravnopravnosti“, tematizirat će kako razni identiteti - etnički, rodni, itd. - utječu na vrste opresije koje osjećamo te kako se oni zajedno vežu uz neodrživost našeg ekonomskog sustava i neravnopravnosti našeg društva.

Eko-seminar završava Vikend radionicom gdje polaznici i polaznice imaju mogućnost više naučiti o jednoj specifičnoj temi, zagovaračkim akcijama i kampanjama kakve provodi Zelena akcija te uz pomoć iskusnih aktivista i aktivistkinja isplanirati i izvesti akciju na tu temu.

Sva predavanja su besplatna, a održavaju se u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, Zagreb) s početkom u 18:00 sati. Više o samom programu možete pronaći OVDJE.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.