hr en
  • change the contrast
  • change the font

Pobjeda! Zaustavljena spalionica otpada na Rebru!

52714764564 abb1553bd9 o

Nakon intenzivne kampanje Građanske inicijative STOP spalionici Rebro i Zelene akcije protiv spalionice na Rebru, možemo proglasiti pobjedu!

Naime, danas je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo Rješenje kojim obustavlja postupak procjene utjecaja na okoliš objekta za gospodarenje zaraznim medicinskim otpadom KBC-a Zagreb, što praktički znači da se zaustavlja postupak izgradnje spalionice.

Kao razlog je navedena neusklađenost s prostorno-planskom dokumentacijom, na što je upozorila Zelena akcije, a potvrdio Grad Zagreb. Zelena akcija i građanska inicijativa ukazali su i na niz drugih problema s ovim projektom koji su bili ignorirani, ali je taj pritisak sigurno doprinio velikoj pobjedi. Ovo je pokazatelj kako  glas građana i građanki itekako ima snagu, unatoč moćnicima koji nastoje progurati štetne projekte nauštrb javnog interesa. 

Sigurni smo da se investitor neće lako pomiriti s ovim porazom, stoga, osnaženi ovom pobjedom, oprezno nastavljamo pratiti situaciju i zagovarati uvođenje održivih rješanja za medicinski otpad!

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.