hr en
  • change the contrast
  • change the font

Okrugli stol «Novosti u klimatskoj i energetskoj politici Europske unije»

Dana 28. ožujka u Zelenoj akciji održan je okrugli stol s temom „Novosti u Klimatskoj i energetskoj politici Europske unije“.

Uvodnu riječ o jednoj od prioritetnih tema europske zajedničke politike dao je voditelj programa energetike i klimatskih promjena Zelene akcije, Toni Vidan.

Lidija Živičič iz Udruge za održivi razvoj „Focus“ iz Slovenije je predstavila novosti u klimatskoj i energetskoj politici Europske unije s posebnim naglaskom na  utjecaj slovenskog predsjedanja. Govorila je klimatsko-energetskom paketu Europske unije  te o temi klimatskih promjena kao jednoj od četiri teme slovenskog predsjedanja Europskom unijom.

Dunja Farljević iz Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP Hrvatska) je predstavila „Projekt poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj“, koji se provodi u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Naglasila je mjestimičnu dobru suradnju sa jedinicama lokalne samouprave.

Siniša Ozimec iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva je predstavio rad ministarstva na kreiranju i implementaciji zakonskih rješenja. Posebno je naglašeno da je u tijeku rad na registru emisije stakleničkih plinova.

Okrugli stol organiziran je u sklopu projekta «Implementing Arhus Convention and Increasing NGOs capacity in monitoring and implementation of accession process and reaching EU environmental policies and standards” financiranog od Europske komisije u sklopu CARDS 2004.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.