hr en
  • change the contrast
  • change the font

Održano prvo ročište u tužbi protiv Ministarstva zaštite okoliša zbog LNG terminala na Krku

1

Jučer (26.11.2018.) je na Upravnom sudu u Rijeci održano prvo ročište povodom tužbe Zelene akcije i Zelene Istre protiv rješenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike kojim je plutajući LNG terminal na Krku ocijenjen prihvatljivim za okoliš.

Osim Zelene akcije i Zelene Istre, tužitelji su i Općina Omišalj te Primorsko Goranska županija, a sve te tužbe objedinjene su u jedan zajednički postupak. Usprkos određenim razlikama u navodima tužbi, svi tužitelji tvrde kako je studija o utjecaju na okoliš za plutajući LNG terminal puna manjkavosti te kako sam zahvat nije usklađen s prostornim planom Općine Omišalj ni sa prostornim planom Županije.

Kao najveći nedostaci studije o utjecaju na okoliš navode se nedostatak varijantnih rješenja lokacije i samog zahvata,  kao i nedostatak procjene kumulativnog učinka cijelog projekta izgradnje LNG terminala (kopneni i plutajući) usprkos činjenici kako se radi o istom projektu koji se planira realizirati u dvije faze.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.