hr en
  • change the contrast
  • change the font

LGBTIQ+ Swap party povodom Mjeseca ponosa 2023

Kvir sp facebook  4

Povodom Mjeseca ponosa, aktivistička grupa Zelene akcije u suradnji s udrugama ZA-Pravo, Dugine obitelji i KolekTIRV, uz podršku organizacije Zagreb Pride, poziva vas da se u petak, 16.6. od 18 sati u dvorištu Medike i kasnije klubu AKC Attack (Medika) pridružite dvostrukom izdanju najdražih nam party-a s glavnom temom solidarnosti s LGBTIQ+ zajednicom i slavljenju kvir kulture. 

Od 18 sati za vas sve zajedno pripremamo prvi zagrebački LGBTIQ+ Swap party! u dvorištu Medike (Pierottijeva ul. 11), a od 22 sata se u Attacku počinjemo se razgibavati uz mračne, ali zaigrane zvukove DJ-ica Tahikardija, Tobishiba i Doxy, koje su se ovom prilikom okupile u glazbeni program Femme Sound.

Pored općenitog cilja promocije i izgradnje zajednice oko kulture ponovne uporabe, specifični cilj ovog puta je, u duhu ekofeminizma i solidarnosti, stvaranje sigurnijeg prostora, razbijanje binarnosti i stereotipa, povećanje vidljivosti ženskog/queer umjetničkog glazbenog i modnog izričaja te osnaživanje veza između okolišnog i LGBTIQ+ aktivizma, kao i nezavisne kulturne i aktivističke scene.

Budući da smatramo kako su društvena, ekonomska i okolišna (klimatska) pravda neodvojive, želja nam je objediniti te principe te ih u praksi predstaviti kroz ovaj događaj.

Naime, neki od mnogobrojnih problema s kojima se susreće LGBTIQ+ zajednica su stres zbog rodne binarnosti prilikom kupovine odjeće, obuće i modnih dodataka, ali i siromaštvo, kao posljedice sustavne opresije i diskriminacije koje onemogućavaju. 

Razmjena u tom kontekstu istovremeno pomaže okolišu, sprječavajući, nepotrebnu kupovinu, konzumeristička ponašanja i nastanak otpada, a ujedno i LGBTIQ+ zajednici smanjuje životne troškove i zadovoljava potrebe za izgradnju stila u kojem se osobe osjećaju ugodno. 

Posebno događanje samo za LGBTIQ+ zajednicu svakako povećava šanse da se što više ljudi uključi te bude u prilici razmijeniti i neke specifične stvari koje trans* osobe trebaju, a cjenovno su nepristupačne, poput perika ili bindera.

Femme sound program, odnosno drugi najdraži nam party, ne moramo dodatno objašnjavati:  želimo događaj na kojem ćemo se umrežavati i povezivati u neformalnom kontekstu, u prostoru slobodnom od toksičnog maskuliniteta u kojem se žene i rodno marginalizirane osobe osjećaju sigurno i ugodno.

 

** LGBTIQ+ SWAP PARTY! // 18.00 h **

Kako će to izgledati?

Ponesite sa sobom makisimalno 10 komada čiste i neiznošene LJETNE obuće, modnih dodataka za velike i male, s posebnim naglaskom na predmete poput perika i bindera

Dođete u dvorište Medike u periodu od 18 - 21 h i donesete nam stvari. Tamo ćemo ih pregledati, razvrstati po tipovima i veličini te smjestiti na pregledno mjesto.

Dodijelit ćemo vam po 1 token za svaku stvar koju ste donijeli te ćemo se izmijenjivati u odabiru kako bi svi imali jednaku šansu za naći nešto za sebe.

Sve to će se odvijati u opuštenoj atmosferi, uz playlistu ženskih i kvir izvođačica

Napomena za savezništvo: molimo vas budite solidarni i nemojte nemilice grabiti perike jer vam “fora stoje”, već ih prepustite onima koji ih taista trebaju.

 

Njegujmo kulturu razmjene i solidarnosti, a ne stvaranja otpada i konzumerizma!

 

** FEMME SOUND PROGRAM // 22.00 h **

 

U 22 h započinjemo s prvim nastupom glazbenog programa “Femme Sound” u klubu Attack u Medici, a u nastavku predstavljamo DJ-ice čiji će vas spektakularni nastupi u toxic-masculine free atmosferi držati na nogama do 4 ujutro.

 

→ Predstavljamo Tobishibu, veliku ljubiteljicu klupske glazbe, pretežito breakbeat i electro žanrova. Uvijek raspoložena za dobru čagu i partije, puštat će nam glasno i borbeno te nas nabrijati na to da budemo glasne u zahtjevanju promjene!

Tobishibu u međuvremenu možete čuti OVDJE

 

→ Predstavljamo Tahikardiju

Tahikardijino djelovanje potaknuto je potrebom za izražavanjem i eksperimentiranjem kroz glazbu te inače djeluje kroz kolektiv “Kruha i bipiema”. Privlači ju kombiniranje glazbe iz različitih razdoblja koja nose sličnu atmosferu, poput dragulja iz ranih devedesetih, melankoličnog trance-a ili techno himna. Na party-u će nas provozati kroz plesne house basove s nostalgičnim prizvukom.

Tahikardiju možete čuti OVDJE.

 

→ Predstavljamo Doxy!

Doxy je DJ-ica čija strast prema glazbi nadilazi samo mixanje traka - ona vjeruje u stvaranje uključivog i osnažujučeg okruženja na plesnom podiju! Glazbenu karijeru započela je kao hobi prije osam godina, a oni malo bolje upoznati sa zagrebačkom klupskom scenom su je imali prilike čuti na brojnim eventima u Zagrebu i okolici. Inspiraciju pronalazi pretežito u house i techno stilu, no voli eksperimentirati i s jungle, UK bass i electro zvukovima.

Za ekofeministički tulum sprema biorazgradive poskočice za sve vrste zglobova!

Doxy poslušajte OVDJE

 

Upad je slobodan za LGBTIQ+ zajednicu i savezništvo. 🙂

 

-------

Femme Sound afterparty je organiziran u sklopu projekta “EcoFem“ te uz financijsku potporu Europske unije. Sadržaj festivala isključiva je odgovornost Zelene akcije i ne odražava nužno stavove Europske unije.

Projekt je financiran iz ERASMUS plus programa (Programme Erasmus+ Action Type KA220-ADU - Cooperation partnerships in adult education) pod vodstvom AMPEU. Stajališta izražena u ovom projektu i projektnim aktivnostima isključiva su odgovornost Zelene akcije i projektnih partnera i ne odražavaju nužno stajališta Europske unije.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.