hr en
  • change the contrast
  • change the font

Ispunite upitnik: poboljšanje suradnje između civilnog društva, građana_ki i institucija

Tz aplikacija logo

Zelena akcija, u partnerstvu s Nezavisnim institutom za pitanja okoliša iz Njemačke (UfU), pokrenula je projekt čiji je cilj daljnji razvoj Zelenog telefona u online alat. U tu smo svrhu pripremili tri upitnika - za institucije, udruge i građane_ke - o novim alatima za poboljšanje suradnje između građana_ki i institucija o pitanjima okoliša u Hrvatskoj.

Projekt naziva "Novi instrumenti suradnje s institucijama u pitanjima okoliša u Hrvatskoj" ima za cilj razviti mobilnu ili web aplikaciju koja informira građane_ke i organizacije civilnog društva o stanju okoliša, šteti u okolišu, onečišćenju okoliša u njihovom susjedstvu, kao i o mogućnostima za sudjelovanje. Razvoj alata za bolju suradnju ima za cilj poboljšanje suradnje između civilnog društva, građana_ki i institucija.

Projekt je usmjeren na aktivnosti u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji te se online alat razvija i testira za ta područja. Nadzorni odbor projekta (eng. steering committee) prati proces, što će, uz istraživanje, radionice i intervjue s potencijalnim korisnicima alata, osigurati da se alat razvije u skladu s potrebama ciljne skupine. Na završnoj radionici o projektu će biti obaviještene ostale regije s ciljem uključivanja daljnjih nadležnih tijela. Detaljna dokumentacija o razvoju i korištenju online alata pomoći će u izgradnji sličnih kapaciteta u drugim regijama Hrvatske te na taj način stvoriti čvršću suradnju, transparentnost i povjerenje između donosioca odluka i civilnog društva.

Kako bismo kreirali što bolju aplikaciju, potrebna nam je i pomoć korisnika i korisnica. Stoga vas molimo da popunite online upitnik koji se odnosi na vas (najkasnije do 1. svibnja 2022.):

 

**Ovaj projekt financira Program savjetodavne pomoći njemačkog saveznog ministarstva okoliša (AAP) za zaštitu okoliša u srednjoj i istočnoj Europi, na Kavkazu i središnjoj Aziji i drugim susjednim zemljama Europske unije. Nadzire ga Njemačka agencija za okoliš (UBA).

Documents

Letak: Novi instrumenti suradnje s institucijama u pitanjima okoliša u Hrvatskoj

PDF 237 KB

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.