hr en
  • change the contrast
  • change the font

Biciklopopravljaona Zelene akcije krenula s radom uz mjere zaštite

Img 20170713 204733261 hdr

Biciklopopravljaona prima bicikle na popravak, ali SAMO UZ PRETHODNU NAJAVU na broj 099 314 9694 i striktno pridržavanja mjera zaštite.

Kao što vjerojatno znate, zbog situacije s novim koronavirusom, Biciklopopravljaona od 12. ožujka ove godine nije radila. Kako se u međuvremenu epidemiološka situacija poboljšala, odlučili smo krenuti, ali uz značajne promjene vezane uz pridržavanje mjera zaštite od zaraze. Tako će od sada vrijediti sljedeća pravila:

  • Svi korisnici će morati svoj dolazak unaprijed najaviti telefonski, na broj 099 314 9694. U našem standardnom terminu četvrtkom od 17:00 do 20:00 moći ćemo primiti samo onoliko korisnika koliko ima i raspoloživih volontera, kako bi se izbjegla gužva. Ne dolazite bez najave!
  • Popravci će se do daljnjega obavljati samo na otvorenom, u našem dvorištu u Frankopanskoj 1. Ovo znači da održavanje termina ovisi o vremenskoj prognozi. Konačna potvrda o održavanju ili neodržavanju termina bit će objavljena na našim Facebook stranicama najkasnije 24 sata ranije.
  • Svi korisnici, kao i volonteri Biciklopopravljaone, dužni su tijekom cijelog trajanja popravka nositi zaštitnu masku koja prekriva usta i nos, kao i jednokratne zaštitne rukavice. Korisnici će jednokratne rukavice dobiti na dolasku, dok bi masku trebali ponijeti sami (ako su je zaboravili ili je iz nekog razloga ne mogu donijeti, jednokratna zaštitna maska će im također biti dodijeljena prilikom ulaska u dvorište). S korisnicima koji ne žele nositi zaštitnu masku i rukavice nećemo raditi!
  • Uz sve ovo, korisnici i volonteri su dužni održavati razuman fizički razmak te se suzdržati od svakog ponašanja koje bi moglo doprinijeti širenju zaraze.

Nekima će se možda ovakve mjere činiti pretjerane, no mi osjećamo dužnost da, sve dok ne bude potpuno izvjesno da je opasnost prošla, činimo sve što je u našoj moći da se mogućnost širenja zaraze svede na minimum. Biciklopopravljaona je kao volonterski, participativni i besplatni servis za bicikle specifična po tome što korisnici i serviseri-volonteri na popravljanju bicikla rade zajedno, pa je time i rizik od širenja zaraze veći nego u nekim drugim situacijama.

I nama je bilo teško što zadnjih više od dva mjeseca nismo mogli raditi, pogotovo što se veliki broj građana zbog kombinacije opasnosti od novog koronavirusa te štete od potresa i posljedica koje je to imalo po funkcioniranje gradskog prometa, okrenuo biciklu kao prijevoznom sredstvu. No, zbog spomenute specifičnosti našeg načina rada i čvrstog uvjerenja da bi nam zaštita zdravlja svima trebala biti na prvom mjestu, nismo imali drugog izbora nego privremeno prekinuti rad. Srećom, zagrebački profesionalni serviseri su radili tijekom cijelog trajanja krize te su se, koliko znamo, uglavnom uspješno nosili s ogromnim povećanjem potražnje.

Toplo se nadamo da će se epidemiološka situacija nastaviti popravljati i da ćemo što prije nastaviti raditi kao nekad, kao i da će se svi oni koji su bicikle kao prijevozno sredstvo otkrili tijekom epidemije na njima nastaviti voziti i nakon što ona prođe.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.