hr en
  • change the contrast
  • change the font

Bandić zajašio na 'Zagreb City'

Dsc 0086

Projekt „Zagreb City“ je u suprotnosti s važećim zagrebačkim Prostornim planom i Generalnim urbanističkim planom, međutim, gradonačelnik Bandić ignorira tu činjenicu i postavlja se kao da će svaki čas „zabiti lopatu“ te izbaciti korisnike hipodroma.

Iz toga je jasno kako namjerava samo formalno odraditi buduće izmjene prostorno-planske dokumentacije kako bi uklopio ovaj projekt i da se pri tome neće obazirati na stavove javnosti i struke.

U obrazloženju kojeg su korisnici hipodroma dobili stoji da moraju osloboditi prostor investitoru. Jasno je da se radi upravo o posljednjoj Bandićevoj megalomanskoj fantaziji i njegovim novim prijateljima iz Dubaija koji su sličnim projektom u Beogradu već bili izazvali val masovnih prosvjeda.

Rušenje najmanje tri paviljona spomeničke vrijednosti na području Velesajma, izgradnja na zelenoj površini, nepovezivanje s okolnim prostorom te zanemarivanje procedura - ništa od toga zagrebačkom gradonačelniku nije važno. Milan Bandić odlučio je da „Zagreb City“ mora ići i smatra da se njegovim željama moraju prilagoditi i ljudi i prostorni planovi.

Bez obzira na već standardan obrazac rada Milana Bandića u kojem su procedure samo formalnost, ovom projektu prethodi čitav niz ishođenja raznih dozvola i izmjena prostorno-planske dokumentacije. Zelena akcija će sudjelovati u ovom procesu i osporavati svaki formalni korak koji vodi devastaciji te koji ignorira javni interes za uređenje ovog prostora.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.