hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Završila edukacija za energetske menadžere iz Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona

Brodsko-posavska županija i Tuzlanski kanton dobili su 42 nova energetske menadžera_ice. Energetski menadžer_ica je osoba koja prikuplja i analizira podatke o načinu korištenja energije, predlaže mjere koje doprinose racionalnoj upotrebi energije i prati provođenje mjera energijske učinkovitosti.

Odukacija za energetske menadžere_ice provedena je kroz 5 modula:

  • Modul 1. Osnove energije i energetske učinkovitosti;
  • Modul 2. Mjere za povećanje energetske učinkovitosti;
  • Modul 3. Sistemsko upravljanje energijom (energetski menadžment);
  • Modul 4. Ekonomski učinci primjene mjera energetske učinkovitosti;
  • Modul 5. Komunikacija i pormocija sistema upravljanja energijom.

Nakon petodnevne odukacije i praktičnog rada uz on-line mentorstvo, edukaciju su uspješno završila 42 polaznika_ica - 26 polaznika_ca iz Tuzlanskog kantona i 16 polaznika_ca iz Brodsko-posavske županije. Diplome o završenoj edukaciji dodijeljene su u Tuzli i Slavonskom Brodu, a dodijelili su ih župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, i Jasminka Kurević ispred ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Edukaciju su vodili iskusni predavači, certificirani energetski savjetnici iz CRP-a i Zelene akcije, a provedena je u sklopu prekograničnog projekta INTERREG IPA CBC, Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE, kojeg financira Europska Unija. Projekat provode Centar za razvoj i podršku (CRP) u partnerstvu s: Vladom Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavskom županijom, udrugom Zelena akcija iz Zagreba i Brodskim ekološkim društvom (BED) iz Slavonskog Broda.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.