hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Svijet bez automobila

Greenpages anim1

Zelena akcija već duži niz godina aktivno djeluje na informiranju građana i šire javnosti o posljedicama globalnog zatopljavanja i klimatskih promjena koje su iz godine u godinu sve očitije i sve gore. Vrlo velik utjecaj u tome imaju upravo automobili i prateća infrastruktura i industrija, čiji je glavni argument da nema alternative automobilu. Suprotno tome govore naše rikše, bicikli, javni prijevoz te World Carfree Network.

World Carfree Network promiče svjetski "carfree" pokret putem alternativa svjetskoj ovisnosti o automobilu i cijelom planiranju ljudskog života oko njega, sa ciljem smanjenja ljudskog štetnog utjecaja na okoliš te istovremenim podizanjem kvalitete života za sve. Ujedno je mreža za razmjenu informacija iz cijeloga svijeta za područje oživljavanja gradova i naselja u duhu održivog razvoja, sa posebnim fokusom na život bez ovisnosti o automobilu i vozilima pogonjenim fosilnim gorivima. Središte je razmjene informacija za "carfree" pokret te izvor informacija za arhitekte, planere, nastavnike, studente i zainteresirane građane.

Za više informacija:
World Carfree Network
Ivan Posinjak, Zelena akcija, Prometna sekcija

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.