hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

S.O.S. za Jadran: Dajte svoj glas za more bez naftnog zagađenja!

Screenshot

Pozivamo sve građane i građanke, udruge i institucije da prilože komentare u sklopu javne rasprave o Strateškoj procjeni utjecaja na okoliš istraživanja i eksploatacije nafte i plina na Jadranu koja traje do 16. veljače 2015. godine. Svi zainteresirani mogu vrlo jednostavno poslati komentare upisom svoga imena te e-mail adrese

Tom smo prigodom u sklopu nacionalne kampanje S.O.S. za Jadran pokrenuli internetsku stranicu te facebook stranicu na kojoj se građani i građanke mogu informirati o cijeloj problematici. Kako bismo građanima olakšali slanje primjedbi, pripremili smo komentare koji su rezultat konzultacija s brojnim stručnjacima i stručnjakinjama, a koje je moguće poslati jednostavnim upisom imena te e-mail adrese ovdje.

Smatramo kako je izuzetno važno da se prikupi što više kritičkih komentara pojedinaca i institucija, kako bi se Vladi Republike Hrvatske i potencijalnim koncesionarima jasno prikazalo protivljenje javnosti planiranim zahvatima u Jadranskom moru.

Ne očekujemo da komentari zaustave studiju (komisija je sastavljena od predstavnika službenih institucija), ali brojnost primjedbi ostat će trajno zabilježena kao jasna poruka javnosti i upozorenje odgovornim političarima i političarkama.

Cilj kampanje S.O.S. za Jadran je očuvati cijeli Jadran od naftnog zagađenja, ne samo zaustavljanjem planiranih aktivnosti u Hrvatskoj, već i ubrzanim privođenjem kraju postojeće proizvodnje na talijanskoj strani. Namjera nam je u kampanju uključiti što veći broj inicijativa i organizacija. Trenutno kampanju vode udruge iz nacionalne okolišne mreže Zeleni forum: Zelena akcija (Zagreb), Sunce (Split), Zelena Istra (Pula), Žmergo (Opatija) i BIOM (Zagreb) u suradnji s Greenpeace Hrvatska i WWF Adria.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.