hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Prijavljeno 37 inovacija na natjecanje „Inovativnim umom do pametne energije“

Img 0162

„Inovativnim umom do pametne energije“ je natjecanje u kojem sudjeluju mladi inovatori i inovatorice iz Tuzlanskog kantona i Brodsko-posavske županije. Cilj natjecanja je promocija mladih inovatora_ice u unapređenju njihovih inovacija u područjima korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske učinkovitosti. Na natjecanje je prijavljeno 37 inovacija.

Solarni suncobran, indikator otvorenog prozora temperature i vlage u školskoj učionici, sistem za praćenje sunca, solarna samohodna kosilica… samo su neke od inovativnih ideje koje su prezentirane stručnoj komisiji za odabir najboljih. Članovi komisije sa svakim inovatorom_icom su obavili razgovor i kroz prezentaciju njihovih inovacija bolje se upoznali s kandidatom_kinjom i njihovom idejom.

Dvadeset natjecatelja i natjecateljica čije prijave, nakon bodovanja komisije, osvoje najveći broj bodova (10 iz Tuzlanskog kantona (BiH) i 10 iz Brodsko-posavske županije (HR)) će osvojiti nagrade.  Na sedmodnevnom kampu, koji će se održati u drugoj polovici lipnja 2018. godine, na području Brodsko-posavske županije, mladi inovatori_ice će kroz praktičan rad dobiti mogućnost unaprijediti svoje inovacije. Sve inovacije bit će izložene i na festivalima mladih inovatora_ica, koji će se održati u ožujku 2019. godine u Brodsko-posavskoj županiji (HR) i u travnju 2019. godine u Tuzlanskom kantonu(BIH).  

Natjecanje se provodi u sklopu prekograničnog projekta INTERREG IPA CBC, Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE, koji financira Europska Unija. Projekt provodi Centar za razvoj i podršku (CRP) u partnerstvu s:  Vladom Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavskom županijom, udrugom Zelena akcija iz Zagreba i Brodskim ekološkim društvom (BED) iz Slavonskog Broda.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.