hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Predstavnik Zelenog foruma izabran za potpredsjednika radne grupe EGSO-a

Toni

Predstavnik okolišnih udruga iz Hrvatske Toni Vidan, danas je na konstituirajućoj sjednici novog saziva Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO), savjetodavnog tijela Europskog parlamenta, izabran za potpredsjednika stručne skupine za promet, energetiku, infrastrukturu i informacijsko društvo, tzv. „TEN" sekcije. To je jedna od šest tematskih stalnih radnih grupa unutar kojih 350 članova/ca EGSO-a, iz svih zemalja članica priprema zajednička stajališta o novim europskim zakonodavnim prijedlozima i politikama.

„TEN“ sekcija, pored svojih stajališta, koji su dio zakonodavnog procesa i objavljuju se u službenom listu EU, ima važnu ulogu kao organizator brojnih savjetovanja i stručnih konferencija. U duhu nove inicijative za Energetskom Unijom,  EGSO, kojeg se smatra "mostom između organiziranog civilnog društva i EU institucija", imat će sve veću ulogu u facilitaciji javnog i stručnog dijaloga na europskoj razini o novim energetskim politikama EU.

Na konstituirajućoj sjednici, koja se održala od 6. do 8. listopada, uspostavljena su radna tijela EGSO-a za slijedeći petogodišnji mandat novoimenovanih članova/ca. Hrvatsku predstavlja devetoro predstavnika poslodavaca, sindikata i nevladinih udruga. Dugogodišnji voditelj energetskog programa Zelene akcije, Toni Vidan, predstavnik je 47 okolišnih udruga okupljenih u nacionalnoj mreži Zeleni forum.

Tijekom konstituirajuće sjednice novog saziva EGSO-a, Vidan je predstavljao našu delegaciju u izbornom povjerenstvu, a u skladu sa prioritetima svoga djelovanja, promociji održive energetike, naročito u zemljama Istočne i Jugoistočne Europe, te poticanju regionalne suradnje u zaštiti Jadranskog mora, uključio se i u radne skupine za održivi razvoj i istočno partnerstvo.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.