hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

EU se ne može smatrati liderom na polju borbe protiv klimatskih promjena!

21752283 10159264108315705 5809778604341136955 n

Danas, 21.9.2017. godine, se u Briselu u Europskom ekonomskom gospodarskom odboru (EGSO), savjetodavnom tijelu EU-a, održala rasprava s Predsjednikom Europske komisije, g. Jean-Claude Juncker-om, o njegovom nedavno predstavljenom Govoru o stanju Unije 2017* . U raspravi je sudjelovao i predstavnik okolišnih udruga iz Hrvatske u EGSO-u, Toni Vidan iz Zelene akcije.

U svom izlaganju naš je predstavnik ukazao na činjenicu kako u Govoru o stanju Unije nisu spomenuti okoliš i održivi razvoj. Naglasio je i kako se EU ne može smatrati liderom na polju borbe protiv klimatskih promjena s obzirom na postojeću razinu ambicioznosti te ukoliko se neće baviti zaštitom okoliša i globalnom održivom agendom na ozbiljan i vjerodostojan način.

Podsjećamo, EGSO je jedno od dva glavna savjetodavna tijela Europske Unije (drugo je Odbor Regija). Okuplja 350 volonterskih predstavnika_ca nevladinih organizacija iz svih zemalja članica okupljenih u tri grupe koje predstavljaju: poslodavce, zaposlenike te „druge predstavnike civilnog društva“. EGSO na europskoj razini zastupa interese različitih gospodarskih i socijalnih interesnih skupina i smatra se mostom između institucija EU-a i civilnog društva. Toni Vidan u EGSO-u predstavlja više od 40 okolišnih udruga iz Hrvatske koje su okupljene u mrežu Zeleni forum.

*Govor o stanju Unije 2017

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.