hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Počeo regionalni seminar o štetnim energetskim projektima

Solta

U ponedjeljak 08.07. je u Solarnoj akademiji Zelene akcije na Veloj Straži, otok Šolta, počeo seminar o štetnim energetskim projektima u regiji. Solarna akademija je višegodišnji projekt unutar kojeg Zelena akcija putem volonterskih kampova uređuje regionalni edukativni centar za zaštitu okoliša u prostoru bivše vojarne dane na korištenje od strane Vlade RH.

Na seminaru, gdje sudjeluje gotovo 30 predstavnika udruga iz Jugoistočne Europe, provodimo edukaciju o metodama provođenja kampanji protiv izgradnje štetnih energetskih projekata, osobito termoelektrana na ugljen. Seminar sadržava prezentaciju kampanja protiv štetnih projekata, edukaciju o pravnim alatima u aktivističkim kampanjama. Također, na seminaru će biti nekoliko predavanja o energetskim zadrugama - udruženjima ljudi iz lokalnih zajednica, koji udružuju vlastite financijske i materijalne resurse kako bi uspostavili vlasništvo nad proizvodnjom energije iz lokalnih obnovljivih izvora energije. Sudionici seminara će razmjeniti iskustva iz aktivističkih kampanja koja provode te planirati iduće aktivnosti u vlastitim kampanjama protiv štetnih energetskih projekata.

Osim toga, seminar sadrži i radionicu o radu s volonterima i privlačenju većeg broja članova.

Cilj seminara je educirati i unaprijediti suradnju udruga u Jugoistočnoj Europi koje provode kampanje s ciljem zaustavljanja štetnih energetskih projekata ili zagovaraju realizaciju održivih energetskih rješenja, poput energetske učinovitosti i obnovljivih izvora energije.

----

Ovaj seminar je proveden u sklopu programa "Centri znanja za društveni razvoj" kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Kao Centar znanja, istražujemo i analiziramo javne politike iz područja zaštite okoliša, prenosimo specifična znanja građanima, inicijativama i udrugama u Hrvatskoj i zemljama jugoistočne Europe, razvijamo društvene potencijale te zagovaramo pozitivne društvene promjene.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.