hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Predstavljena druga knjiga klimatske fikcije – Homo climaticum 2018.

16.3. u Klubu Booksa Zelena akcija predstavila je drugu knjigu klimatske fikcije “Homo climaticum 2018.”, koja je nastala u sklopu projekta “School of Sustainability” te u suradnji s Booksom/Udrugom Kulturtreger.

“Homo climaticum 2018.” zbirka je kratkih priča i pjesma o klimatskim promjenama, koje spadaju u žanr „klimatska fikcija“. Od preko 110 radova prikupljenih u sklopu natječaja „Klimatska fikcija 2018.“, žiri, koji se sastojao od Milene Benini (spisateljica), Dunje Kučinac (Booksa) i Dora Sivke (Zelena akcija), odabrao je njih 23 koji su uvršteni u knjigu, dok je njih pet ušlo u uži izbor za glavnu nagradu od 2,000 kn, a u knjizi su dobili i popratnu ilustraciju.

Na predstavljanju knjige govorile su članice žirija te Mladen Domazet iz Instituta za političku ekologiju, koji se bavi klimom i pisao je predgovor knjizi. Osim toga, autori_ce uvršteni_i u knjigu pričali su publici o tome što ih je potaknulo da pišu o klimi te da se prijave na natječaj.

Nakon razgovora publika je imala priliku poslušati sve radove iz užeg izbora koje je čitala Valentina Lončarić te je nakon toga uslijedilo glasovanje o najboljem radu. Pobjednički rad bio je „Jusuf mala duša“ autorice Sandre Vlašić.

Publika je također na događaju imala priliku dobiti primjerak „Homo climaticuma 2018.“, a digitalno izdanje može se preuzeti besplatno na ovoj poveznici ili sa strane.

Detaljniji izvještaj o predstavljanju možete pročitati na našem blogu: http://bit.ly/2DJFITj

Dokumenti

Homo climaticum 2018.

PDF 5.41 MB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.