hr en
  • change the contrast
  • change the font

Zelena Močvara 19. lipnja u zagrebačkom klubu Močvara

Zelena fb cover blank2

Zelena akcija i klub Močvara pozivaju vas 19. lipnja na “Zelenu Močvaru”, poludnevni zabavno-glazbeni događaj. Očekujte izložbu radova, kviz i nastupe sjajnih bendova u Močvari! Ulaz je besplatan.

“Zelena Močvara” održava se u okviru projekta “Škole održivosti”, a cilj je predstaviti radove učenika i učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i Klasične gimnazije u Zagrebu nastalih tijekom projekta te promovirati održivi razvoj kroz edukativno-informativni sadržaj.

U sklopu navedenog projekta, nastali su predivni plakati za Okolišni filmski festival Zelene akcije kao i treće, učeničko, izdanje Homo climaticuma, zbirke klimatske fikcije.

  • Izložbu učeničkih radova javnost će moći pogledati tijekom “Zelene Močvare” od 14 do 21h.
  • Osim toga, od 16 do 18 sati, pridružite se zabavnom eko-kvizu i naučite nešto novo. Za one najuspješnije, bit će osigurane nagrade! Prijavite svoj tim na kviz putem kratkog obrasca.
  • Nakon kviza, od 19 do 22.15 sata moći ćete uživati u koncertima odličnih bendova.

U 19 sati nastupit će Commi Balde & Kaira Kela, “domaći”, afro groove bend kojeg je okupio senegalski glazbenik Ismaila Commi Balde, a koji je u svojoj karijeri nastupao i sa Seckou Keitom. Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme na Mandinka jeziku zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i “nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima.

U 20 sati, nastupit će folk-elektronik trio Seine iza kojeg stoje Ivan Ščapec (Vlasta Popić), Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i, odnedavno, Vatroslav Živković (Nemeček, litl itali). Do sada su izdali dva veoma uspješna albuma (“Sno Sna” i “22”) te odradili pedesetak koncerata i nekoliko turneja. Zadnjih godina, Seine se okrenuo math i trip hop ritmovima, a iz poetskih preokupacija onog intimnog i pojedinačnog, svoj fokus preselio je na distopijsko i političko. Trenutno radi na trećem album čiji izlazak je planiran za jesen 2021.

Na kraju večeri, od 21:15 zabavljat će vas synthpop duo Pocket Palma. Inspirirani retro zvukom 80-ih, nakon Side Projecta gdje su stvarali na engleskom, Anja i Luka okreću se pjesmama na hrvatskom, dobivajući pozornost od strane slušatelja i glazbenih kritičara kao veoma perspektivni mladi glazbenici. Prije nekoliko dana izdali su novi singl, “Zauvijek”, kojim najavljuju svoj nadolazeći drugi album.

“Zelena Močvara” održat će se  u velikom dvorištu Močvare & Pogona Jedinstvo (koncert) i u klubu Močvara (izložba i kviz), Trnjanski nasip b.b. Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u četvrtak, 17.6., u 10 sati na poveznici.

Ovo je zadnji događaj u sklopu projekta “Škole održivosti” koji je počeo 1.5.2019, a završava 30.6.2021.

Ovaj događaj je ujedno i dio kampanje "Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu" u koju su Zelena akcija i Močvara uključene kao članice Platforme Upgrade.

Facebook događaj pronađite ovdje.

**Ova se aktivnost održava u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti". Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.