hr en
  • change the contrast
  • change the font

Završio prvi dio kampanje "Svim' na Zemlji, daruj drvce!"

Dsc 0218

Građani i građanke Hrvatske donirali su ukupno 9.540,00 kuna za pošumljavanje opožarenog područja na području Zadarske županije. Od toga je 8.040 kuna prikupljeno putem uplata na žiro račun udruge „Eko-Zadar“, dok su 1.500,00 kuna donirali građani i građanke Zagreba tijekom javne akcije prikupljanja donacija koju je 20. prosinca 2017. organizirala Zelena akcija.

Rezultat je to online kampanje naziva “Svim’ na Zemlji, daruj drvce!” koju provode udruge Zelena akcija, “Eko-Zadar” i Eko Zrmanja, a čiji je cilj podizanje svijesti o konzumerizmu. Veća proizvodnja i potrošnja zahtijevaju veće iskorištavanje obnovljivih, kao i neobnovljivih prirodnih resursa, a što dovodi i do stvaranja društvenih i gospodarskih nejednakosti. 

Prikupljanje donacija trajalo je od 13. prosinca 2017. do 15. siječnja 2018. Ukupno je 201 osoba ispunila online obrazac i rekla da želi i dalje primati obavijesti.

Hvala svima na podršci i sudjelovanju! Sada kreće drugi dio kampanje - priprema za veliku akciju pošumljavanja na jesen. Sljedeći korak je izbor lokacije i vrste prigodne za sadnju, koja će se dogovoriti u suradnji s nadležnim institucijama. Informacije po stadijima ove kampanje ćete dobivati do Božića ove godine, svakih par mjeseci.

*Realizaciju ove kampanje potpomogli su Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta "School of Sustainability". Sadržaj ove kampanje isključiva je odgovornost Zelene akcije i ni u kom slučaju se ne može smatrati da odražava stavove Europske Unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Navedene donatore se ne može smatrati odgovornima ni za kakvu uporabu informacija predstavljenih u ovoj kampanji.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.