hr en
  • change the contrast
  • change the font

Teci, Dravo, teci ...

Održana je peta po redu proslava Međunarodnog dana Drave. Konferenciji su prisustvovali uvaženi lokalni i regionalni političari, gosti iz Mađarske, Slovenije te Srbije i Crne Gore, predstavnici udruga Dravske Lige, Zelene akcije, te mnogi zaljubljenici rijeke Drave.

Najvažniji moment za budućnost Drave bio je kada je župan Josip Friščić odlučno rekao da je prioritet županije zaštita Drave, a to znači da se nikakva hidroelektrana neće graditi, te će isključiti branu iz svih prostornih planova općina, tako i županije Koprivničko - križevačke.

Isti stav su ponovili gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, te prisutni načelnici okolnih općina. Svi prisutni su s oduševljenjem zapljeskali takvoj odluci, koja nije samo politička, već odražava i mišljenje lokalnog stanovništva te Dravske lige i svih ljubitelja prirode. Još jedan ključan moment za Dravu bio je kada je ministar kulture g. Božo Biškupić, nadležan i za zaštitu prirode, na sam Međunarodni dan Drave poslao pismo u kojem je podržao proglašenje Drave i Mure međunarodnim rezervatom biosfere UNESCO-a.

Tema ovogodišnje proslave bila je “Održivi turizam – budućnost dravske regije” te se raspravljalo o svim mogućnostima korištenja ovog prostora na održivi način, bez devastacije prirodnog krajolika, a ova dva priznanja Dravi i njenom krajoliku te stavljanje naglaska na zaštitu istog, bila su “šlag” na ovogodišnjoj proslavi Međunarodnog dana Drave, te se rasprava završila u dobrom raspoloženju.

Nadamo se da će do sljedeće godine na Međunarodni dan Drave, priča oko HE Novo Virje biti zauvijek zaključena.

Documents

Priopćenje - Župan Koprivničko – križevački odlučno rekao NE! hidroelektrani Novo Virje

PDF 127 KB

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.