hr en
  • change the contrast
  • change the font

Srpanj bez plastike u Art Parku 2023

Srpanj bez plastike 23 web

Zelena akcija i Art Park Zagreb pozivaju vas da se u utorak, 11. srpnja, od 18 sati u parku Ribnjak pridružite edukativnim aktivnostima kampanje Srpanj bez plastike.

Cilj događanja jest druženje, zabava i informiranje o zagađenju otpadom od jednokratne plastike, ali i sustavnim te individualnim rješenjima za taj problem.

Raspored aktivnosti:

  • Izložba – Plastika naša svagdašnja - Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 18.00 - 23.00 /
  • Performans "Žongliranje kružne ekonomije" - Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 19.00 /
  • Edukativni kviz o jednokratnoj plastici s vrijednim nagradama (prijave timova do 11.7. putem ovog online obrasca) - Art Park Zagreb - Park Ribnjak /19.30 - 21.00 /
  • Projekcija filma "Priroda: Sva prava pridržana" (Nature: all rights reserved) 23′, Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 21.15 /

Ljeta prolaze, a nama je srpanjsko popodne uvijek najljepše provesti u ugodnoj atmosferi najdražeg nam Art Parka raspravljajući o problematici konzumerizma, tromosti donositelja odluka u Hrvatskoj te pohlepi i neetičnosti industrije plastike koja ostvaruje profit devastirajući živi svijet oko sebe.

Ove godine ćemo se fokusirati na problematiku konzumerističkog društva, kulture jednokratnog i kulture bacanja te razgovarati o tome koja su sustavna rješenja nužna - a na koja se donositelji odluka oglušuju - kako bi se taj problem riješio. 

Cilj ovog događaja je informirati posjetiteljice i posjetitelji o štetnosti jednokratne plastike te educirati o rješenjima na sustavnoj, ali i osobnoj razini kako bi nakon novih saznanja imali motivaciju za djelovanje po tom pitanju. 

Ove godine koristit ćemo cirkuske i umjetničke metode kako bismo educirale i podigle svijest! Izložba “Plastika naša svagdašnja” pokazat će kako bi izgledala određena umjetnička djela da su kontaminirana jednokratnom plastikom.

Svakako ističemo artivistički performans “Žongliranje kružne ekonomije” s početkom u 19 sati i estetski zanimljiv film “Priroda: sva prava pridržana” koji počinje sa zalaskom sunca, u 21.15. 

Nakon toga nastavljamo s tradicijom održavanja edukativnog kviza o jednokratnoj plastici s vrijednim nagradama koje nam pomažu da smanjimo, odnosno, u potpunosti izbacimo korištenje jednokratne plastike iz svakodnevnog života.

Radujemo se vašem odazivu!

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.