hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Srpanj bez plastike u Art Parku 2023

Srpanj bez plastike 23 web

Zelena akcija i Art Park Zagreb pozivaju vas da se u utorak, 11. srpnja, od 18 sati u parku Ribnjak pridružite edukativnim aktivnostima kampanje Srpanj bez plastike.

Cilj događanja jest druženje, zabava i informiranje o zagađenju otpadom od jednokratne plastike, ali i sustavnim te individualnim rješenjima za taj problem.

Raspored aktivnosti:

  • Izložba – Plastika naša svagdašnja - Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 18.00 - 23.00 /
  • Performans "Žongliranje kružne ekonomije" - Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 19.00 /
  • Edukativni kviz o jednokratnoj plastici s vrijednim nagradama (prijave timova do 11.7. putem ovog online obrasca) - Art Park Zagreb - Park Ribnjak /19.30 - 21.00 /
  • Projekcija filma "Priroda: Sva prava pridržana" (Nature: all rights reserved) 23′, Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 21.15 /

Ljeta prolaze, a nama je srpanjsko popodne uvijek najljepše provesti u ugodnoj atmosferi najdražeg nam Art Parka raspravljajući o problematici konzumerizma, tromosti donositelja odluka u Hrvatskoj te pohlepi i neetičnosti industrije plastike koja ostvaruje profit devastirajući živi svijet oko sebe.

Ove godine ćemo se fokusirati na problematiku konzumerističkog društva, kulture jednokratnog i kulture bacanja te razgovarati o tome koja su sustavna rješenja nužna - a na koja se donositelji odluka oglušuju - kako bi se taj problem riješio. 

Cilj ovog događaja je informirati posjetiteljice i posjetitelji o štetnosti jednokratne plastike te educirati o rješenjima na sustavnoj, ali i osobnoj razini kako bi nakon novih saznanja imali motivaciju za djelovanje po tom pitanju. 

Ove godine koristit ćemo cirkuske i umjetničke metode kako bismo educirale i podigle svijest! Izložba “Plastika naša svagdašnja” pokazat će kako bi izgledala određena umjetnička djela da su kontaminirana jednokratnom plastikom.

Svakako ističemo artivistički performans “Žongliranje kružne ekonomije” s početkom u 19 sati i estetski zanimljiv film “Priroda: sva prava pridržana” koji počinje sa zalaskom sunca, u 21.15. 

Nakon toga nastavljamo s tradicijom održavanja edukativnog kviza o jednokratnoj plastici s vrijednim nagradama koje nam pomažu da smanjimo, odnosno, u potpunosti izbacimo korištenje jednokratne plastike iz svakodnevnog života.

Radujemo se vašem odazivu!

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.