hr en
  • change the contrast
  • change the font

Pozivamo vas na događaj "Interkulturni grad"

261842491 4744508165614892 8144629261689334132 n

U sklopu kampanje „Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu“, u petak, 3. prosinca, s početkom u 18 sati u prostorima Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb), Platforma Upgrade organizira događaj "Interkulturni grad" koji će ugostiti glazbenicu Prisoje i Commi Balde & Kaira Kela bend uz okuse arapske kuhinje članica kolektiva "Žene ženama".

Ulaz na događaj je besplatan te su obavezne Covid potvrde (potrebno će biti pokazati Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48h ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci te predočiti osobnu iskaznicu. Svaka od potvrda mora imati QR kod). Posjetitelji, čiji je broj ograničen, svoj dolazak prijavljuju putem ove prijavnice.

Koncert afro groove benda Commi Balde & Kaira Kela i etno-world music projekta Prisoje uz kušanje arapskih specijaliteta članica kolektivaŽene ženama događaj je kojim se prikazuje svijet u Zagrebu, ali kojim se isto tako otvaraju vrata Zagreba svijetu.

Drugim riječima, “Interkulturni grad” je događaj koji će vam pandemijski život uljepšati kroz ideju interkulturalnosti i zajedništva, ali i pozvati vas da svojim dolaskom podržite osnivanje interkulturnog-društvenog centra za koji se zalaže Platforma Upgrade.

Glavni akteri događaja “Interkulturni grad” su:

  • Commi Balde & Kaira Kela (“mirotvorac” na mandinka jeziku) je “domaći” afro groove bend kojeg je okupio svestrani senegalski glazbenik Ismaila Commi Balde. Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme na Mandinka jeziku zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i “nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima.
  • Prisojeje projekt koji je osmislila pjevačica Tea Režek baziran na izvođenju tradicijskih pjesama Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Makedonije. Tea Režek u izvedbi uglavnom koristi glas i perkusijske instrumente, a u svoje nastupe nastoji uključiti i publiku.
  • Članice kolektiva Žene ženama (Živi Atelje DK)koje su svoj novi dom našle u Zagrebu i Hrvatskoj će u sklopu događaja pripremiti degustaciju arapskih specijaliteta pa će publika osim u glazbi i plesu moći uživati i u ukusnoj hrani.

Cilj ovog događaja, i opuštenog druženja uz odličnu glazbu i ukusnu hranu, je dati dašak atmosfere interkulturnog dijaloga i vizije interkulturnog društvenog centra u Zagrebu.

KampanjaSvijet u Zagrebu, Zagreb svijetuje dioprojekta “Upgrade – Istraživanje potencijala interkulturnog društvenog centra” želi podići svijest o interkulturalnosti, povezati kulturu s područjima društvenosti te osnovati interkulturni društveni centar u Zagrebu. Projekt se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura Nova”.

**U kampanji sudjeluju organizacije, članice Platforme Upgrade, koje se bave kulturom, umjetnošću i mladima kao i organizacije čija su glavna područja djelovanja integracija, ljudska prava, održivo življenje i zaštita okoliša: Autonomni kulturni centar – AttackCentar za mirovne studije (CMS), Generator multidisciplinarnih koprodukcija (GMK), KONTEJNER – biro suvremene umjetničke prakseKulturtreger (Booksa), KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društvaMultimedijalni institut (MI2, Mama), Operacija GradPogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mladeSlobodne veze / Loose AssociationsUdruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb (UBU), Udruženje za razvoj kulture “URK” (Močvara), kustoski kolektiv What, How & for Whom (WHW), Zelena akcija Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG)

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.