hr en
  • change the contrast
  • change the font

POZIV ZA STUDENTE PRAVA I PRAVNIKE IZ NEVLADINIH ORGANIZACIJA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA - SEMINAR IZ OKOLIŠNOG PRAVA

Sava

Pozivamo Vas da se prijavite na trodnevni seminar iz okolišnog prava koji će se od 25. do 27. travnja 2012. godine održati u Vinkovcima. Seminar organiziraju Zelena akcija iz Zagreba i Centar za razvoj i podršku iz Tuzle u partnerstvu sa udrugama Zeleni san Vinkovci i Ekološka koalicija unskog sliva.

Svrha seminara je da studenti prava i pravnici koji rade u NVO-ima za zaštitu okoliša steknu nova znanja o značaju i ulozi prava u zaštiti okoliša. Problematika zaštite okoliša u svijetu, a pogotovu u Europi postaje jedno od ključnih pitanja opstanka i održivog razvoja. Klimatske promjene i stanje okoliša su posljedica prije svega ljudskog djelovanja i težnje za razvojem „pod svaku cijenu“. Potreba da se okoliš zaštiti od zagađenja i pretjeranog eksploatiranja prirodnih resursa je sve jača. Jedan od temeljnih načina zaštite okoliša od štetnog ljudskog djelovanja je razvijeno okolišno zakonodavstvo te pravni instrumenti i infrastruktura za njegovo provođenje. Nedostatak specijaliziranih pravnika za „okolišno pravo“ je jedan od velikih problema sa kojima se susreću i Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Nadamo se da ćemo ovim seminarom potaknuti mlade pravnike da okolišno pravo bude njihovo buduće profesionalno opredjeljenje. Predavači na seminaru će biti međunarodni i lokalni stručnjaci iz područja prava zaštite okoliša: Csaba Kiss iz Mađarske, Thomas Alge iz Austrije, Ana Matoz Ravnik iz Slovenije, Lana Ofak i Darko Bizjak iz Hrvatske, te Đorđe Stefanović iz Bosne i Hercegovine. Na seminaru će se obrađivati pravni instrumenti koji predstavljaju implementaciju nekih od temeljnih okolišnih prava - prava na sudjelovanje javnosti u donošenju okolišnih odluka, prava na pristup informacijama i prava na pristup pravosuđu u okolišnim pitanjima.
Troškove puta od mjesta Vašeg studiranja odnosno rada, do Vinkovaca i nazad, te troškove boravka i hrane za vrijeme seminara snose organizatori seminara. Ukoliko putujete automobilom molimo vas da planirate zajednički dolazak sa što manjim brojem automobila - rado ćemo vam pomoći oko povezivanja i organizacije sa drugim sudionicima.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti prava 3. i 4. godine pravnih fakulteta u Zagrebu i Osijeku te pravnici iz NVO-a za zaštitu okoliša iz republike Hrvatske čije je sjedište organizacije na području sliva rijeke Save, a koje se nalazi u našem projektnom području:

  • Županija Vukovarsko-srijemska,
  • Županija Brodsko-posavska, gradovi
  • Županija Sisačko-moslovačka.

Prijave možete slati putem faksa na broj 01/ 48 13 096 ili poštom na adresu: Zelena akcija, Frankopanska 1, 10 000 Zagreb najkasnije do 8. travnja 2012. sa slijedećim podacima:

  • ime i prezime,
  • godina i mjesto rođenja,
  • mjesto prebivališta,
  • naziv i adresa pravnog fakulteta na kojem studirate ili NVO u kojem radite,
  • kontakt telefon i adresa,
  • motivacijsko pismo (opisati interes za sudjelovanje na seminaru i očekivanja - najviše jedna A4 strana).

Zainteresirani kandidati koji u motivacijskom pismu pokažu najveći interes za tematiku biti će izabrani za sudjelovanje na seminaru koji će okupiti 20 polaznika - 10 iz Hrvatske i 10 iz Bosne i Hercegovine.

O rezultatima natječaja ćemo Vas obavijestiti najkasnije do 15.04.2012, nakon čega će odabrani kandidati dobiti ostale informacije.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.