hr en
  • change the contrast
  • change the font

Poziv na predavanje i okrugli stol: "Pridruživanje EU i razvoj obnovljivih izvora energije u RH"

Usklađivanjem sa EU zakonodavstvom iz područja energetike Hrvatska se, između ostalog, obvezala snažno povećati svoje kapacitete za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Pozivamo vas na predavanje i okrugli stol: "Pridruživanje EU i razvoj obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj"!

U svijetlu obveza prihvaćenih u predpristupnom procesu, daljnja rasprava o tome možemo li, i trebamo li osigurati veći udio energije iz obnovljivih izvora postaje bespredmetna, a ključno pitanje glasi: kako preuzete ciljeve dostići u zadanom roku? U tom smislu, na predavanju i okruglom stolu naslovljenom Pridruživanje EU i razvoj obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj pokušat ćemo dati odgovor na slijedeća pitanja:

  • Koje su točno obveze Hrvatske u pogledu izgradnje kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u idućih desetak godina?
  • Što je sve potrebno napraviti kako bi Hrvatska ove ciljeve dosegla u predviđenom roku (naročito s obzirom na slab napredak na tom polju u posljednjih nekoliko godina)?
  • Da li na obveze Hrvatske u ovom području treba gledati samo kao na trošak ili pak kao na priliku za razvoj domaće industrije, znanstveno-istraživačkih kapaciteta i stvaranje novih radnih mjesta?

Predavanje će se održati u utorak, 9 ožujka, u 20:00 sati, u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1. Predavač će biti Toni Vidan, voditelj energetskog programa Zelene akcije.
Okrugli stol će se održati dan poslije, u srijedu, 10 ožujka, u 13:00 sati,  također u prostoru Zelene akcije.

Izlagači na okruglom stolu biti će:

  • Igor Raguzin, Načelnik odjela za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost pri Ministarstvu Gospodarstva
  • Julije Domac , Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske
  • Stjepan Car, KONČAR Institut za elektrotehniku d.d.
  • Toni Vidan, Voditelj energetskog programa Zelene akcije

I predavanje i okrugli stol otvoreni su za sve zainteresirane.
Predavanje i okrugli stol održavaju se u sklopu projekta "Što članstvo u EU znači za Hrvatski okoliš" kojeg financira Europska unija kroz program IPA INFO 2008.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.