hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na predavanje i okrugli stol: "Pridruživanje EU i razvoj obnovljivih izvora energije u RH"

Usklađivanjem sa EU zakonodavstvom iz područja energetike Hrvatska se, između ostalog, obvezala snažno povećati svoje kapacitete za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Pozivamo vas na predavanje i okrugli stol: "Pridruživanje EU i razvoj obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj"!

U svijetlu obveza prihvaćenih u predpristupnom procesu, daljnja rasprava o tome možemo li, i trebamo li osigurati veći udio energije iz obnovljivih izvora postaje bespredmetna, a ključno pitanje glasi: kako preuzete ciljeve dostići u zadanom roku? U tom smislu, na predavanju i okruglom stolu naslovljenom Pridruživanje EU i razvoj obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj pokušat ćemo dati odgovor na slijedeća pitanja:

  • Koje su točno obveze Hrvatske u pogledu izgradnje kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u idućih desetak godina?
  • Što je sve potrebno napraviti kako bi Hrvatska ove ciljeve dosegla u predviđenom roku (naročito s obzirom na slab napredak na tom polju u posljednjih nekoliko godina)?
  • Da li na obveze Hrvatske u ovom području treba gledati samo kao na trošak ili pak kao na priliku za razvoj domaće industrije, znanstveno-istraživačkih kapaciteta i stvaranje novih radnih mjesta?

Predavanje će se održati u utorak, 9 ožujka, u 20:00 sati, u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1. Predavač će biti Toni Vidan, voditelj energetskog programa Zelene akcije.
Okrugli stol će se održati dan poslije, u srijedu, 10 ožujka, u 13:00 sati,  također u prostoru Zelene akcije.

Izlagači na okruglom stolu biti će:

  • Igor Raguzin, Načelnik odjela za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost pri Ministarstvu Gospodarstva
  • Julije Domac , Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske
  • Stjepan Car, KONČAR Institut za elektrotehniku d.d.
  • Toni Vidan, Voditelj energetskog programa Zelene akcije

I predavanje i okrugli stol otvoreni su za sve zainteresirane.
Predavanje i okrugli stol održavaju se u sklopu projekta "Što članstvo u EU znači za Hrvatski okoliš" kojeg financira Europska unija kroz program IPA INFO 2008.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.