hr en
  • change the contrast
  • change the font

Poziv na otvorenje izložbe fotografija i promociju knjige ‘Arctic Reflections’

Nor2 lukatomac

Zelena akcija i Kontraakcija Vas pozivaju na promociju knjige i otvorenje izložbe Arctic Reflections u petak, 18. siječnja 2013. u prostorima Doma hrvatskih likovnih umjetnika (Džamija) sa početkom u 18 sati.

Večer započinjemo sa promocijom istoimene publikacije u 18 sati u Klubu HDLU, koja je nastala uz vrijedan doprinos suautorice publikacije Christy Hehir. Izložba fotografija Luke Tomca “Arctic Reflections” bit će otvorena od 19 sati u Galeriji PM.

"Arctic Reflections” produkt je zajedničkih iskustava Christy Hehir i Luke Tomca na znanstvenoj ekspediciji na Arktik u srpnju 2011. godine. Oboje su doprinijeli na svoj način u oblikovanju istoimene publikacije, Christy navodima iz svog bihevioralnog istraživanja odnosa putnika prema posjećenom okolišu, dok Luka svojim tipičnim slikovitim dokumentarizmom.

Surađujući na zajedničkom projektu htjeli su pokazati potencijal samostalnog angažmana. U podtekstu, krajnji cilj bio je na estetski pronicljiv način proširiti svijest o ekstremnoj transformaciji krajolika jednog zabačenog i osjetljivog locusa, te ponovno i potiho aktualizirati temu globalnih klimatskih promjena.

Puni tekst izložbe pročitajte ovdje

Pratite nas preko FB eventa.

Sažetak knjige pogledajte ovdje.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.