hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na otvorenje izložbe fotografija i promociju knjige ‘Arctic Reflections’

Nor2 lukatomac

Zelena akcija i Kontraakcija Vas pozivaju na promociju knjige i otvorenje izložbe Arctic Reflections u petak, 18. siječnja 2013. u prostorima Doma hrvatskih likovnih umjetnika (Džamija) sa početkom u 18 sati.

Večer započinjemo sa promocijom istoimene publikacije u 18 sati u Klubu HDLU, koja je nastala uz vrijedan doprinos suautorice publikacije Christy Hehir. Izložba fotografija Luke Tomca “Arctic Reflections” bit će otvorena od 19 sati u Galeriji PM.

"Arctic Reflections” produkt je zajedničkih iskustava Christy Hehir i Luke Tomca na znanstvenoj ekspediciji na Arktik u srpnju 2011. godine. Oboje su doprinijeli na svoj način u oblikovanju istoimene publikacije, Christy navodima iz svog bihevioralnog istraživanja odnosa putnika prema posjećenom okolišu, dok Luka svojim tipičnim slikovitim dokumentarizmom.

Surađujući na zajedničkom projektu htjeli su pokazati potencijal samostalnog angažmana. U podtekstu, krajnji cilj bio je na estetski pronicljiv način proširiti svijest o ekstremnoj transformaciji krajolika jednog zabačenog i osjetljivog locusa, te ponovno i potiho aktualizirati temu globalnih klimatskih promjena.

Puni tekst izložbe pročitajte ovdje

Pratite nas preko FB eventa.

Sažetak knjige pogledajte ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.