hr en
  • change the contrast
  • change the font

Poziv na edukaciju o strateškim (klimatskim) parnicama

Gijj

Zelena akcija vas poziva na edukaciju o strateškim (klimatskim) parnicama koja će se održati u petak, 3. lipnja, u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).

Edukaciju organiziramo u sklopu projekta JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju.

Radionica će se održati okvirno u periodu od 9 do 18h s pauzama za ručak i kavu.

Na ovoj će edukaciji strani i domaći stručnjaci i stručnjakinje organizacijama civilnog društva i studentima prava iz RH i regije prenijeti iskustva i mogućnosti strateških okolišnih  parnica, ali i ostalih pravnih mehanizama vezanih za klimatske promjene i štetne projekte koji im doprinose. Isto tako, na edukaciji će se govoriti o strateškim parnicama protiv sudjelovanja javnosti (tzv. SLAPP) odnosno parnicama koje se pokreću protiv organizacija i/ili okolišnih aktivista i aktivistkinja te mehanizmima protiv istih.

Također, na samom početku edukacije, zajedno s predstavnicom Ureda povjerenika za informiranje, razmijenit ćemo mišljenja o pravu na pristup okolišnim  informacijama u posljednjih 10 godina te se osvrnuti na mogućnosti poboljšanja istog.

Organizator pokriva sve troškove edukacije, tj. trošak putovanja, smještaja (jedno noćenje) i hrane za vrijeme trajanja edukacije. Troškovi putovanja bit će podmireni po povratku s edukacije i predočenjem svih dokaza putovanja.

Molimo ispunite prijavnicu najkasnije do 26. svibnja i proslijedite je zainteresiranim kolegama i kolegicama! U slučaju da imate dodatnih pitanja, možete ih uputiti na dora@zelena-akcija.hr i/ili zeljka@zelena-akcija.hr . Kako je broj sudionika_ca ograničen, bit ćete do 1. lipnja obaviješteni jeste li primljeni te ćete dobiti ostale logističke i programske detalje.

Trening je omogućen  financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru  EGP grantova. Sadržaj ove edukacije isključiva je odgovornost Zelene akcije i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.