hr en
  • change the contrast
  • change the font

Popravimo zajedno! - oživite nefunkcionalne aparate i predmete uz pomoć volontera Zelene akcije

Cover web  naslovnica doga%c4%91aja na facebooku   19

Zelena akcija vas poziva na akciju oživljavanja nefunkcionalnih malih kućanskih aparata i predmeta, u petak, 17. 11. od 17.00 do 20.00 sati, u našim prostorijama u Frankopanskoj 1, u dvorištu. Donesite svoje male kućanske aparate (električne i neelektrične) i druge predmete koje možete ponijeti u vlastitim rukama, a naši volonteri će ih - uz vaše sudjelovanje! - pokušati popraviti.

Ovakva popravljanja uz druženje, odnosno druženja uz popravljanje (i učenje!) u mnogim su zemljama poznata i kao Repair Caffe-i, a osim što su zabavna, okupljaju lokalnu zajednicu i promiču društvenu solidarnost, razmjenu znanja, učinkovitu uporabu resursa i cirkularnu ekonomiju - kao odgovor na klimatsku krizu i širu krizu okoliša. Želja nam je da ovo postane redovita aktivnost u sklopu budućeg stalnog centra za ponovnu uporabu Zelene akcije.

Na radionicu svatko može ponijeti samo jedan predmet. Molimo vas da svoj dolazak najavite telefonski na broj 099 314 9694 ili e-mailom na adresu tonfa@zelena-akcija.hr, do 16.11. Javite nam koji biste predmet htjeli popraviti i o kakvom kvaru/problemu se radi. Tako nam omogućujete da unaprijed pripremimo odgovarajuće dijelove i alate i značajno povećavate izglede da popravak bude uspješan.

Ovim putem pozivamo i sve one zainteresirane za volontiranje na budućim radionicama zajedničkog popravljanja da nam se jave na iste kontakte. Ako mislite da posjedujete znanja i vještine koje vam omogućuju da pomažete drugim - bez obzira da li ste ih stekle/i obrazovanjem, na poslu na kojem radite ili ste radile, ili kao sam svoj majstor, odnosno majstorica - možda možete doprinijeti ovoj inicijativi. Nije važno kojeg ste spola ili dobi (pod uvjetom da ste punoljetni), radite li još ili ste u mirovini. Spektar vještina koje nam mogu biti od koristi vrlo je širok - od elektrike, elektronike i mehanike, preko drvodjelstva i popravljanja manjih komada namještaja, do otklanjanja softverskih problema na laptopima i mobilnim uređajima. Javite nam se i vidjet ćemo kako vas možemo uključiti!

 

***

 

Radionica Popravimo zajedno održava se u sklopu projekta Towards Communities of Reuse Practices, financiranog kroz Erasmus+ program Europske unije

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.