hr en
  • change the contrast
  • change the font

Održana radionica ‘REUSE i Trash Art’

Fotka

U sklopu Aktivnosti 2. Praktični program radionica o održivom razvoju projekta “Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti”, 19. veljače je u Školi za primijenjenu umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku održano online predavanje i radionica na temu “REUSE i Trash Art".

Nakon održanog predavanja o ponovnoj uporabi i kreativnoj ponovnoj uporabi putem platforme Zoom, koje je održala Ana Marija Mileusnić iz Zelene akcije, učenici_e su u školi pod mentorstvom profesorice likovne kulture Carmen Bačure Potočić odradili radionicu “Trash Art”. Kroz radionicu su odbačenim predmetima i materijalima dali novu svrhu koristivši ih kao resurs za izradu umjetničkih radova.

Na radionici je sudjelovalo 23 učenika i profesora, a cilj radionice, kao i kod ranije održane radionice "Recikliranja i kompostiranja", je bio stjecanje znanja o "Reuse, Reduce, Recycle" principu, ali i praktičnih vještina kroz "uradi sam". Svrha je postizanje boljeg shvaćanja važnosti ponovne upotrebe materijala koja doprinosi smanjenju količine otpada, kao i shvaćanju doprinosa osobne odgovornosti održivom razvoju.

Cijelo predavanje možete pogledati na poveznici.

Više o sustavima za ponovnu uporabu i kreativnu ponovnu uporabu možete pročitati u blogu Zelene akcije #WeChooseReuse: Zamijenimo jednokratnu plastiku sustavima za ponovnu uporabu!

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.