hr en
  • change the contrast
  • change the font

Održan 3. laboratorij za aktivističke inovacije

U sklopu projekta JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju, u Zagrebu je 22.10.2021. održan 3. Laboratorij za aktivističke inovacije. Nakon aktivističkog i artivističkog, Zelena akcija organizirala je Laboratorij za pravo okoliša uz podršku partnera u projektu (Brodsko ekološko društvo – BED, Eko Zadar i Udruga za zaštitu okoliša i prirode – Pan).

Nakon uvodnog predavanja o Pravu okoliša, na programu su se našle prakse iz RH vezane za konkretne probleme s kojima su se organizacije u svom djelovanju susrele, i putevima njihovog rješavanja, a partner iz Norveške Natur og Ungdom održao je prezentaciju o klimatskoj tužbi koju su podnijeli. Uz edukaciju, zajedno smo pretresli konkretne i hipotetske pravne situacije u zaštiti okoliša i podijelili iskustva.

Laboratorijima u okviru projekta JEKA  jačaju se kapaciteti organizacija civilnog društva i lokalnih inicijativa  o metodama javnog zagovaranja na temu klimatskih promjena i osmišljavaju nove metode i zagovaračke prakse. To su i mjesta umrežavanja pojedinaca, raznih organizacija i  inicijativa koje se bave tematikom klimatskih promjena.

**Trening je omogućen  financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru  EGP i Norveških grantova. Sadržaj ove edukacije isključiva je odgovornost Zelene akcije i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.