hr en
  • change the contrast
  • change the font

Kuda će putovati smeće iz Dubrovnika? - najava tribine o problemima i rješenjima

248078

Zelena akcija i Art radionice Lazareti u srijedu 26. travnja u 18 sati u Dubrovniku organiziraju javnu tribinu "Gospodarenje otpadom na dubrovačkom području". Kao govornici na tribini će sudjelovati predstavnici komunalnih poduzeća, županije, nevladinih udruga te lokalne inicijative građana.

Dubrovnik i okolica nalaze se u velikim problemima s otpadom zbog zatvaranja odlagališta Grabovica za koje je potvrđena veza s rijekom Omblom te zbog planova za gradnju kontroverznog županijskog centra za otpad u Lučinom razdolju. Istovremeno, postotak odvojenog prikupljanja otpada je vrlo nizak, a rokovi za ispunjenje visokih ciljeva čije neispunjenje donosi plaćanje visokih kazni vrlo su blizu.

Kako bi se raspravila navedena vruća tema i predložila moguća rješenja, organiziramo ovu tribinu koja će održati u srijedu 26.travnja u 18 sati u bivšem kinu Gruž (iza hotela Petka). Tribina se organizira u sklopu projekta COMMUN-SENSE – Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim uslugama i prostornim resursima".

Na tribini govore:

NATAŠA GABRIČEVIĆ, direktorica Čistoće Dubrovnik

SONJA POLONIJO, savjetnica za razvoj u komunalnom poduzeću Eko-Murvica Crikvenica

NEVENKA GROŠETA ĐIRLIĆ, aktivistica inicijative Pravo na zavičaj

MARKO KOŠAK, voditelj programa Otpad u Zelenoj akciji i predstavnik u Zero Waste Europe mreži

IVO LUČIĆ, karstolog, novinar i aktivist za zaštitu prirode

DAVORKO OBULJEN, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije

Više: https://web.facebook.com/events/366403057089323/

--

Ova aktivnost realizira se u okviru projekta "Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim uslugama i prostornim resursima - COMMUN-SENSE", koji financira Europska unija u sklopu I. komponente programa IPA, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za sadržaj odgovara isključivo Zelena akcija i isti se ne može smatrati stavom Europske unije niti Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.