hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Kuda će putovati smeće iz Dubrovnika? - najava tribine o problemima i rješenjima

248078

Zelena akcija i Art radionice Lazareti u srijedu 26. travnja u 18 sati u Dubrovniku organiziraju javnu tribinu "Gospodarenje otpadom na dubrovačkom području". Kao govornici na tribini će sudjelovati predstavnici komunalnih poduzeća, županije, nevladinih udruga te lokalne inicijative građana.

Dubrovnik i okolica nalaze se u velikim problemima s otpadom zbog zatvaranja odlagališta Grabovica za koje je potvrđena veza s rijekom Omblom te zbog planova za gradnju kontroverznog županijskog centra za otpad u Lučinom razdolju. Istovremeno, postotak odvojenog prikupljanja otpada je vrlo nizak, a rokovi za ispunjenje visokih ciljeva čije neispunjenje donosi plaćanje visokih kazni vrlo su blizu.

Kako bi se raspravila navedena vruća tema i predložila moguća rješenja, organiziramo ovu tribinu koja će održati u srijedu 26.travnja u 18 sati u bivšem kinu Gruž (iza hotela Petka). Tribina se organizira u sklopu projekta COMMUN-SENSE – Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim uslugama i prostornim resursima".

Na tribini govore:

NATAŠA GABRIČEVIĆ, direktorica Čistoće Dubrovnik

SONJA POLONIJO, savjetnica za razvoj u komunalnom poduzeću Eko-Murvica Crikvenica

NEVENKA GROŠETA ĐIRLIĆ, aktivistica inicijative Pravo na zavičaj

MARKO KOŠAK, voditelj programa Otpad u Zelenoj akciji i predstavnik u Zero Waste Europe mreži

IVO LUČIĆ, karstolog, novinar i aktivist za zaštitu prirode

DAVORKO OBULJEN, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije

Više: https://web.facebook.com/events/366403057089323/

--

Ova aktivnost realizira se u okviru projekta "Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim uslugama i prostornim resursima - COMMUN-SENSE", koji financira Europska unija u sklopu I. komponente programa IPA, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za sadržaj odgovara isključivo Zelena akcija i isti se ne može smatrati stavom Europske unije niti Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.