hr en
  • change the contrast
  • change the font

Kampanja 'Svim' na Zemlji, daruj drvce' ulazi u zadnju fazu - kreće sadnja mladica!

Uskoro kreće akcija sadnje mladica na opožarenom području Dalmacije povodom završetka akcije "Svim' na Zemlji, daruj drvce" koju je Zelena akcija, zajedno s udrugama Eko-Zadar i Eko Zrmanja, pokrenula pred Božić 2017. godine.

Sjećate se naše predbožićne anti-konzumerističke akcije "Svim na Zemlji, daruj drvce" kojom se željelo potaknuti sugrađane i sugrađanke da umjesto kupovine poklona ili božićnog drvca doniraju za pošumljavanje opožarenih područja Dalmacije?

Tom se prilikom u mjesec dana sakupilo  9.540,00 kn donacija te vas s veseljem obavještavamo da je vrijeme za sadnju mladica došlo! Oko 1000 mladica pinije, vrste odabrane od stručnih služba Hrvatskih šuma, zasadit će se na 1 he površine ponad Turnja u općini Sv. Filip i Jakov, koja je bila opožarena na ljeto 2017. godine.

Mladu šumu će 17. studenog zasaditi volonteri i volonterke Zadarske županije, kojima će biti osiguran prijevoz do lokacije, hrana i piće te poduka o sadnji djelatnika Hrvatskih šuma. Poveznica na Facebook događaj je OVDJE.

Veselimo se što je naša božićna kampanja došla kraju ovom jesenskom sadnjom i da će se preko 200 donatora_ica kao i svi građani_ke Hrvatske moći pohvaliti novim komadićem šume, ekosustavom koji je od neizmjerne važnosti za nas i našu budućnost.

Podsjetimo, samo je prošle godine u požarima diljem Dalmacije izgorjelo preko 100 000 ha šume, makije i raslinja, smanjujući tako opće korisne funkcije naših šuma (proizvodnja kisika, zaštita od odrona zemlje i poplava…). Važno je istaknuti kako požari postaju sve češći zbog ekstremnijih i duljih suša uzrokovanih klimatskim promjenama. Zbog toga je Zelena akcija prošle godine izradila OVAJ video kojim želi ukazati na sve veći problem klimatskih promjena u Hrvatskoj.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.