hr en
  • change the contrast
  • change the font

Kako se stvara aktivist, tjedan drugi...

U susret slijedećem tjednu eko seminara Zelene akcije U malom igrokazu na početku 1.predavanja, pokazali smo kako akcija izgleda u stvarnosti.

U malom igrokazu na početku 1.predavanja, pokazali smo kako akcija izgleda u stvarnosti tako što smo umetnuli neke njene glavne dijelove kao što su građanin koji se interesira što se događa, policajac koji traži odgovorne i na kraju mediji bez kojih se ništa ne može, ali koji također traže priču.

Neke od informacija koje ste mogli saznati na predavanju u četvrtak 20.10.2005. na 2. predavanju eko seminara pod nazivom "Uvod u zaštitu okoliša", od Jagode Munić, predsjednice Zelene akcije:
... Ozonska rupa nije stvarno rupa, već stanjenje ozonskog omotača ...
... Ozon sam po sebi je otrovan. Interesantni su također spojevi koji u atmosferi nisu štetni za ljude - možemo ih udisati, ali štetno djeluju na ozon u stratosferi. Niske temperature pospješuju stvaranju ozonskih rupa i zato su najtanje upravo iznad polova...
... Štetni plinovi koji se ispuštaju u atmosferu tvore sloj poput stakla i reflektiraju određenu količinu sunčevih zraka koje se odbijaju od površine Zemaljske kugle i tako zagrijavaju atmosferu - efekt staklenika....
... A što se tiče udruga u Hrvatskoj, postoji mreža udruga za zaštitu okoliša - Zeleni Forum, koji trenutno broji 32 udruge, među kojima je i Zelena akcija....

Slijedeći tjedan su na rasporedu dva predavanja. U utorak 25.10. na redu je predavanje "Otpad" - izvrsnog predavača g. Danka Fundurulje. On će nas upoznati sa odlagalištima, ali i divljim odlagalištima, što im sve treba da postanu odlagališta, količini i kakvoći otpada itd.

A u četvrtak 27.10. profesor na Arhitektonskom fakultetu, Ljubomir Miščević će nas upoznati sa "Ekološkom Arhitekturom". Kuće se mogu graditi od guma, slame, ... , a posebnom gradnjom možete imati prirodnu klimu i grijanje u kući itd.

U svakom slučaju nakon ovih predavanja nećete ostati ravnodušni.
Predavanja se održavaju u prostoru Zelene akcije, Frankopanska 1 u 20.00 sati.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.