hr en
  • change the contrast
  • change the font

JUČER LEŠĆE, DANAS OMBLA, SUTRA KOSINJ

Kosinj credit

Pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju i performance Zelene akcije – JUČER LEŠĆE, DANAS OMBLA, SUTRA KOSINJ, ispred zgrade HEP-a, Vukovarska 37 u Zagrebu, s početkom u 12.00 sati u četvrtak 15.03.2012.

Prilikom performancea aktivisti će upozoriti na činjenicu da HEP gradi hidroelektrane temeljem zastarjelih i loših studija utjecaja na okoliš čime se stvaraju trajne štete u prirodi i okolišu, ali i veliki troškovi. Nakon što je javno priznato da je HE Lešće na rijeci Dobri napravljena na temelju stare i loše studije, te da nakon probnog rada ostaju trajne posljedice i nastaju štete, slični projekti se planiraju na rijeci Ombli u Dubrovniku i rijeci Lici u Kosinju. Predstavnici lokalnog stanovništva iz tih krajeva će upozoriti na opasnost od ovakvih odluka i projekata te na činjenicu da HEP ignorira upozorenja o štetnim posljedicama realizacije ovih projekata.

Na konferenciji će govoriti:
Jagoda Munić, Zelena akcija, Zagreb
Denis Francisković, Eko Pan, Karlovac
Ljubica Matović, Rožat, Dubrovnik
Marin Pavlović, Komolac, Dubrovnik
Pavao Klobučar, Kosinj

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.