hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

JUČER LEŠĆE, DANAS OMBLA, SUTRA KOSINJ

Kosinj credit

Pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju i performance Zelene akcije – JUČER LEŠĆE, DANAS OMBLA, SUTRA KOSINJ, ispred zgrade HEP-a, Vukovarska 37 u Zagrebu, s početkom u 12.00 sati u četvrtak 15.03.2012.

Prilikom performancea aktivisti će upozoriti na činjenicu da HEP gradi hidroelektrane temeljem zastarjelih i loših studija utjecaja na okoliš čime se stvaraju trajne štete u prirodi i okolišu, ali i veliki troškovi. Nakon što je javno priznato da je HE Lešće na rijeci Dobri napravljena na temelju stare i loše studije, te da nakon probnog rada ostaju trajne posljedice i nastaju štete, slični projekti se planiraju na rijeci Ombli u Dubrovniku i rijeci Lici u Kosinju. Predstavnici lokalnog stanovništva iz tih krajeva će upozoriti na opasnost od ovakvih odluka i projekata te na činjenicu da HEP ignorira upozorenja o štetnim posljedicama realizacije ovih projekata.

Na konferenciji će govoriti:
Jagoda Munić, Zelena akcija, Zagreb
Denis Francisković, Eko Pan, Karlovac
Ljubica Matović, Rožat, Dubrovnik
Marin Pavlović, Komolac, Dubrovnik
Pavao Klobučar, Kosinj

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.