hr en
  • change the contrast
  • change the font

Izađite na izbore i glasujte protiv uništenja Cvjetnog trga

Dsc07183

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije danas su održali akciju u pješačkom dijelu Varšavske ulice kojom su pokazali javnosti kako će uskoro izgledati Cvjetni trg i Varšavska.

Već preko pola godine građevinski radovi na projektu Hoto grupe stoje kako bi građani prije izbora zaboravili na njega. No, ukoliko se ne promjeni vlast u Zagrebu bageri će za mjesec dana početi kopati po pješačkoj zoni u Varšavskoj ulici i ona će postati rampa za ulaz u privatnu garažu. Dvije zaštićene zgrade na Cvjetnom trgu bit će isto tako srušene čim prođu lokalni izbori.

Preko 50.000 građana već je jasno reklo ne projektu, no trenutna vlast pokazala je da će ga omogućiti po svaku cijenu. Svaki glas za predstavnike te vlasti, ali i neizlazak na izbore glas je za uništavanje grada.

Stoga poručujemo građanima: u nedjelju 17. svibnja izađite na izbore i glasujte protiv onih koji pogodovanjem omogućuju shopping centar i garažu kojima se privatizira pješacka zona, uništava povijesna jezgra grada i uzrokuje prometni kolaps.

Nakon izbora devastacija Cvjetnog trga postaje i vaša odgovornost.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.