hr en
  • change the contrast
  • change the font

Građevinska inspekcija zatvorila dio gradilišta HOTO grupe

Na konferenciji za novinare održanoj 21. siječnja u Varšavskoj ulici, Zelena akcija i Pravo na grad izvijestili su javnost o pozadini zatvaranja gradilišta HOTO grupe u Varšavskoj 6.

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva zatvorila je 20. siječnja gradilište HOTO grupe u Varšavskoj 6 na temelju prijave Zelene akcije i Prava na grad od 13. siječnja. Gradilište je zatvoreno zbog toga što se HOTO grupa nije držala potvrde glavnog projekta za Varšavsku 6. Pravo na grad i Zelena akcija su na konferenciji za medije pokazali kako su netočne tvrdnje HOTO grupe da su iz zgrade u Varšavskoj 6 uklonjene samo zaštićene stepenice, već je srušena cijela zgrada, osim pročelja, što je u suprotnosti s izdanim dozvolama. Isto tako, izjave HOTO grupe o antipoduzetničkoj klimi ocijenjene su kao potpuno deplasirane. Kad inspekcija u skladu sa zakonom zatvori gradilište zbog kršenja dozvola to se nikako ne može nazvati antipoduzetničkom klimom. Nažalost, očito je da neki poduzetnici misle kako su iznad zakona RH.

Do kada će gradilište biti zatvoreno ovisi o nadležnom Ministarstvu. Također, tražimo da se što prije utvrdi odgovornost za nastalu štetu, kako nadležnih organa tako i investitora.

Do koje mjere je zgrada srušena može se vidjeti i iz fotografija koje donosimo ovdje.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.