hr en
  • change the contrast
  • change the font

Filmske večeri OFF: Sjeme slobode

27088862757 78c372c93b k

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da nam se pridružite na “filmskim večerima OFF” na kojima ćemo se prisjećati odličnih filmova okolišne tematike koji su bili prikazivani na prošlim izdanjima Okolišnog filmskog festivala (OFF). Filmske će večeri biti zagrijavanje za šesti po redu Okolišni filmski festival koji će se održati u travnju 2019. godine.

Na prvoj filmskoj večeri OFF, koja će se održati u subotu, 16. veljače u 19:00 u prostorijama Vestigiuma, pogledat ćemo film “Seeds of Freedom” (“Sjeme slobode”) koji je bio dio programa četvrtog Okolišnog filmskog festivala 2017. godine. Nakon filma slijedi druženje i razgovor.

"Sjeme slobode" redatelja Jessa Phillimorea izvrsno dočarava ulogu sjemena u tradicijama pojedinih kultura te aktualne borbe za pravo na očuvanje autohtonog sjemena i bioraznolikosti. Njime se prikazuje vječna borba između velikih korporacija, koje proizvode genetski modificirano sjeme te im je jedini interes zarada, i ljudi koji generacijama čuvaju vlastito sjeme i obrađuju zemlju da bi prehranili svoju obitelj i lokalnu zajednicu.

Film se prigodno prikazuje u prostorijama udruge Vestigium, lokalnog društvenog centra na Vrbanima (Rudeška cesta 142) koji se bavi promocijom ekološke poljoprivrede i malih gospodarstava te na taj način doprinosi lokalnoj održivoj poljoprivredi.

Kao i uvijek, želja nam je čuti i vaše mišljenje o ovim temama pa vas pozivamo da nam se nakon projekcije filma pridružite u raspravi, bilo uživo ili putem naše facebook stranice. Razgovarat ćemo o tome što za nas osobno znači prehrambeni suverenitet, kako u globalnom, tako i u hrvatskom kontekstu.

Ako niste u prilici doći na prvu filmsku večer OFF, ne brinite, druženja će se nastaviti sve do samog Okolišnog filmskog festivala u travnju ove godine.  Opće informacije o festivalu i našoj Aktivističkoj grupi možete pronaći na internetskoj stranici Zelene akcije.

Poveznica na Facebook stranicu festivala.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.