hr en
  • change the contrast
  • change the font

Biciklopopravljaona Zelene akcije dobila nagradu 'Ponos Hrvatske'!

Ponos

Biciklopopravljaona Zelene akcije, prvi volonterski biciklistički servis u Hrvatskoj, jedna je od dobitnica nagrade "Ponos Hrvatske"! Nagradu je na svečanoj dodjeli održanoj u utorak, 23. veljače, preuzeo njen dugogodišnji koordinator, zaposlenik Zelene akcije, Eugen Vuković.

Biciklopopravljaona je nagradu dobila za svoj cjelokupni rad u proteklih 11 godina. U tom je periodu u njenoj knjizi gostiju zabilježeno više od 7.500 popravka, a više od 600 bicikala koje su njihovi prvotni vlasnici odlučili donirati, popravljeni su i proslijeđeni novim korisnicima. Među brojnim primateljima bicikala, koji su donirani uz pomoć Biciklopopravljaone, bili su tražitelji azila i izbjeglice, stanovništvo pogođeno poplavama iz 2016. godine, osiromašeno povratničko stanovništvo Banije/Banovine, djeca iz institucionalne skrbi te brojni drugi koji si bicikl inače ne bi mogli sami priuštiti.

Pružajući uslugu besplatnog biciklističkog servisa temeljenog na volonterskom radu i pomažući građanima i građankama da svoje stare bicikle daruju potrebitima, Zelena akcija promiče korištenje bicikla kao održivog oblika transporta, čuva vrijedne resurse koji bi inače završili kao otpad i gradi društvenu solidarnost. Kroz Biciklopopravljaonu je od 2009. godine prošlo više od 70 volontera i volonterki, a njen rad dijelom je bio inspiracija i za pokretanje sličnih projekata u Splitu, Rijeci i Osijeku.

Doprinos razvoju volonterizma u Hrvatskoj jedno je od ključnih postignuća Biciklopopravljaone. U svom kratkom govoru prilikom preuzimanja nagrade, njen koordinator Eugen Vuković istakao je: "Ono što smo htjeli pokazati ovim projektom je da pomagati drugima može biti i veselje, zezancija i druženje, a sve to naš volonterski biciklistički kolektiv jest".

Povodom dodjele nagrade "Ponos Hrvatske", Zelena akcija upućuje čestitke svim bivšim i sadašnjim volonterima_kama Biciklopopravljaone!

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.